agrotes giΜεγάλη αναταραχή στις τάξεις των αγροτών.

Δεν βάζει “λουκέτο” ο ΕΛΓΑ, μετά και τις απαραίτητες διευκρινίσεις που δόθηκαν από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ΕΛΓΑ. όχι μόνο τους αγρότες, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργαζόμενους του ίδιου του ΕΛΓΑ. Η απόφαση για κλείσιμο Οργανισμών και ειδικότερα η άμεση υλοποίηση της απόφασης για το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, “συμπαρέσυραν” στη φημολογία και τον ΕΛΓΑ. Χαρακτηριστικό είναι πως από τη συγκεκριμένη φημολογία θορυβήθηκε έντονα ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, όπως παραδέχθηκε και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Χρήστος Χατζηαντωνίου, μιλώντας στο Ε.Β. Ο κ. Χατζηαντωνίου υποστήριξε πως όταν διαρρέει μία τέτοια είδηση, είναι δικαιολογημένη και η όποια ανησυχία.

Αναστατώθηκαν οι αγρότες, αλλά και οι εργαζόμενοι του οργανισμού
Δεν βάζει “λουκέτο” ο ΕΛΓΑ

Μεγάλη αναταραχή επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, στις τάξεις των αγροτών, εξαιτίας της είδησης πως κλείνει ο ΕΛΓΑ. Η είδηση έσκασε σαν… βόμβα και κινητοποίησε όχι μόνο τους αγρότες, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργαζόμενους του ίδιου του ΕΛΓΑ. Η απόφαση για κλείσιμο Οργανισμών και ειδικότερα η άμεση υλοποίηση της απόφασης για το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, “συμπαρέσυραν” στη φημολογία και τον ΕΛΓΑ. Χαρακτηριστικό είναι πως από τη συγκεκριμένη φημολογία θορυβήθηκε έντονα ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, όπως παραδέχθηκε και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Χρήστος Χατζηαντωνίου, μιλώντας στο Ε.Β. Ο κ. Χατζηαντωνίου υποστήριξε πως όταν διαρρέει μία τέτοια είδηση, είναι δικαιολογημένη και η όποια ανησυχία, ενώ πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει την επόμενη μέρα.
“Αυτό που μας παραξένεψε είναι πως αν είναι δυνατό να μιλάμε για τέτοιες εξελίξεις σε έναν οργανισμό που τον πήραμε με 4,5 δις ευρώ χρέος, το έχουμε μηδενίσει, κλείνουμε το οικονομικό έτος του 2011 με ένα αποθεματικό περίπου 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ, θα έχουμε πληρώσει όλους τους αγρότες μέχρι τέλος του Μαρτίου, δεν έχουμε καμία εκκρεμότητα και συγχρόνως να ακούς μια τέτοια είδηση,” επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο οποίος πρόσθεσε πως όταν επισκέφθηκαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις επί του θέματος, ο Κ. Σκανδαλίδης εμφανίσθηκε κι ο ίδιος έκπληκτος.
“Τελικά διευκρινίσθηκε το θέμα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, κανένα πρόβλημα και συνεχίζουμε τη δουλειά μας,” τόνισε ο κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου.
Μετά από σειρά επαφών μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, διευκρινίσθηκε τελικά ότι ο ΕΛΓΑ δεν είναι μεταξύ των Οργανισμών που θα βάλουν “λουκέτο”.
“Ήταν ένας σοβαρός λόγος για να ανησυχήσει κανείς. Ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία. Ανησύχησαν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ, ανησύχησαν οι αγρότες, οι οποίοι έχουν καταβάλλει την εισφορά τους και θέλουν να υπάρχει ο ΕΛΓΑ, να τους στηρίζει όταν έχουν προβλήματα και ζημιές. Από την αρχή δραστηριοποιηθήκαμε να δούμε από που βγήκε αυτή η είδηση, τι βάση και τι εξέλιξη έχει. Μέσα σε λίγες ώρες διευκρινίσθηκε πως ήταν μια λάθος είδηση και αμέσως ο Υπουργός προχώρησε και στη σχετική διάψευση. Το θέμα έχει κλείσει,” δήλωσε τέλος ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Χρήστος Χατζηαντωνίου.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: