mploko_promaxonaΚλειστός είναι από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών. Πολλά τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή αποτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων από και προς τη Βουλγαρία.

Ανοιχτή θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη το πρωί η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο μπλόκο Στρυμονικού από τους αγρότες. Οι κτηνοτρόφοι, που συμμετέχουν από σήμερα ενεργά στις κινητοποιήσεις, έριξαν γάλα στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή τιμή πώλησής του. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αγρότες έκαψαν στο δρόμο καπνά, ενώ έριξαν καλαμπόκια και σιτάρια. Η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης θα ξανακλείσει την Τρίτη το πρωί από τις 10.30 μέχρι τις 15.30. Στο συγκεκριμένο κόμβο, οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων των οποίων οι επιβάτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.

Ανοιχτή είναι η παλιά εθνική οδός Σερρών -Καβάλας από τις 4 το απόγευμα. Μετά τον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού Σερρών -Καβάλας στον κόμβο Κερδυλλίων, οι αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών νομού Σερρών, εμπόδισαν τη διέλευση των αυτοκινήτων και στις παράπλευρες οδούς. Εξάλλου, την πρόθεση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης να καταφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη εναντίον των αγροτών ανήγγειλε ο πρόεδρός της, Βασίλης Τσιμαράγκας. ''Θα επιτρέπεται η διέλευση των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα από τον κόμβο του Στρυμονικού'', απάντησε ο πρόεδρος της ΟΔΑΣ (Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων), Αναστάσιος Κάτος.

Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, διεκδικούν, την άμεση καταβολή του υπολοίπου των επιδοτήσεων, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και «πάγωμα» των χρεών καθώς και την παροχή του πετρελαίου αγροτών (κόκκινο πετρέλαιο).

Διαβάστε επίσης: