Αποχώρησαν οι Σερραίοι αγρότες (Μπλόκο του Προμαχώνα) από τη συνέλευση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που έγινε την Κυριακή στη Νίκαια Λάρισας όπου ελήφθησαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις τέλος Ιανουαρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την «πρωτοφανή» – όπως είπε- συμπεριφορά απέναντί τους «ούτε λίγο – ούτε πολύ μας είπαν ότι τα θέματα τα είχαν προαποφασίσει» είπε ο κ. Λίτος συμπληρώνοντας πως δεν είχε προβλεφθεί μία θέση για τη Σερραϊκή αντιπροσωπεία στο πάνελ, που εκτιμήθηκε ως ασέβεια, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει σύσσωμη η Σερραϊκή αντιπροσωπεία (14 άτομα), από τα πρώτα λεπτά της συνέλευση.

Στο ερώτημα εάν αυτό σημαίνει οριστικό διαχωρισμό των αγροτών του μπλόκου του Προμαχώνα από την Πανελλήνια Επιτροπή είπε πως θα υπάρξουν εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας «φιάσκο» τη συνέλευση. Ο κ. Λίτος είπε πως ήδη είναι σε συζητήσεις με συναδέλφους τους από άλλες περιοχές για το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τους αγρότες την Πέμπτη όπου εκδικάζονται υποθέσεις αγροτών για τις κινητοποιήσεις του 2016 και 2017.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: