Από τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, επί της εθνικής οδού Σερρών Θεσσαλονίκης, όπου και παρατάσσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα, ξεκίνησαν τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι Σερραίοι αγρότες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργος Λίτος ο όγκος της συμμετοχής θα καθορίσει την περαιτέρω στάση τους, οι όποιες κινήσεις πάντως θα γίνουν συντονισμένα με τους συναδέλφους τους πανελλαδικά, συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής -και ειδικά την τιμή του πετρελαίου-, τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, την αύξηση του αφορολόγητου, τις αποζημιώσεις, αλλά και τους πλειστηριασμούς γης και κατοικίας λόγω των δανείων που δεν εξυπηρετούνται.

Τα τρακτέρ μέχρι αυτή την ώρα είναι περίπου 50 με 60. Στόχος των αγροτών για ακόμη μία φορά είναι ο Προμαχώνας, καθώς όπως δηλώνουν εκεί έχουν μάθει να αγωνίζονται. Απέναντί τους βέβαια έχουν για ακόμη μία φορά, ισχυρή αστυνομική δύναμη. Δύο διμοιρίες των ματ και δύο λεωφορεία έχουν κλείσει το δρόμο που οδηγεί προς το Σιδηρόκαστρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει κανείς.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι αγρότες προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος που οδηγεί από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΟ TV

Διαβάστε επίσης: