Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το μυστικό της Θεσσαλονίκης» κυκλοφόρησε ο Σερραίος Ηλίας Μπούτης.

Μάλιστα, ο 26χρονος συγγραφέας βραβεύτηκε για τη συγκεκριμένη νουβέλα με το πρώτο βραβείο στο πλαίσιο διαγωνισμού του εκδοτικού οίκου Εντύποις «Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη» που στόχο έχει την ανάδειξη νέων ταλέντων/ συγγραφέων.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει πως το βιβλίο είναι κάτι παραπάνω από άξιο ανάγνωσης.

Λεπτομέρειες για το βιβλίο:
Ποιο αρχαίο μυστήριο έρχεται στο φως; Που θα οδηγήσει τον ήρωα μας η αναζήτηση του; Τα στενά της νύμφης του Θερμαϊκού είναι γεμάτα με στίγματα και αινίγματα του παρελθόντος…

Ο Ηλίας Μπούτης μέσα από το πρώτο του βιβλίο μας ξεναγεί στα στενά της Θεσσαλονίκης, αναμειγνύοντας το σήμερα με το παρελθόν.

«Ακολουθήστε μια συγκλονιστική αναζήτηση μέσα στα στενά της συμπρωτεύουσας αλλά και των συναισθημάτων του πρωταγωνιστή.»

Το βιβλίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Γιάννης Κρανιάς, εκδότης και η Σοφία Παπαφυλάκη, συγγραφέας και φιλόλογος, όπου μίλησαν για την ιστορία αλλά και τον συγγραφικό λόγο του νεαρού συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ηλίας Μπούτης γεννήθηκε το 1996 στο Μητρούσι Σερρών, όπου και έκανε τα πρώτα σχολικά βήματα. Ξεκίνησε να γράφει στην ηλικία των 17, ως έναν τρόπο να χαλαρώσει και τα ξεφύγει το μυαλό. Σπούδασε στη σχολή Θετικών Επιστημών στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Προς το τέλος της ακαδημαϊκής του πορείας αποφάσισε να κυνηγήσει ενεργά την έκδοση κάποιου από τα έργα του, δράττοντας την ευκαιρία του διαγωνισμού, σκέφτηκα πως είναι μια υπέροχη ευκαιρία να γράψει για την πόλη που φιλοξένησε τα φοιτητικά του χρόνια. Αυτή τη στιγμή, παράλληλα με την έκδοση του βιβλίου, συνεχίζει τις σπουδές του στον τομέα της εφαρμοσμένης φυσικής στο πανεπιστήμιο Twente της Ολλανδίας.

Εμείς να ευχηθούμε καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο του συντοπίτη Ηλία!!!

Το βιβλίο διατίθεται σε συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και online.Κλικ Eδώ για αγορά

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 479 επισκέπτες