Νέο κρούσμα αριστείας έκανε την εμφάνισή του στην κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή τη φορά στο πρόσωπο του υπουργού υποδομών Κώστα Καραμανλή με αφορμή την ορθογραφία του... Αχελώου.

O υπουργός βρέθηκε στο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα και κλήθηκε να γράψει σε ένα μεγάλο πανό κάτι το οποίο δεσμεύεται να κάνει.

Το πανό είχε τυπωμένη τη λέξη «δεσμεύομαι» και οι προσκεκλημένοι συμπλήρωναν με μαρκαδόρο τις δεσμεύσεις τους. Εξαιρετική ευκαιρία για μερικές πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες θα σκέφτηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του (αν έχει), όμως αυτό που δε θα φανταζόταν κανείς είναι ότι ο ίδιος ο Αχελώος είναι μεγάλος προβοκάτορας.

«Δεσμεύομαι να βρούμε την τελική λύση στο αδιέξοδο του Αχε…» γράφει ο υπουργός, όμως εκεί ξεκινούν τα δύσκολα. Ο Αχελώος τον έχει στριμώξει στο ρινγκ και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του. Πρώτα «χτυπάει» με τα λάμδα: «Δύο λάμδα ή ένα;» ρωτάει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. «Ένα» του απαντάει ο περιφερειάρχης και ο υπουργός νιώθει ότι κατάφερε να ξεφύγει από τη μοιραία λαβή του ποταμού αντιπάλου του.

Όμως ο Αχελώος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη και βγάζει τα μεγάλα όπλα: τα -ο- του: «Ωμέγα ή όμικρον;» ξαναρωτάει… «Ωμέγα» του απαντά ο περιφερειάρχης. Πιστεύοντας ότι τελείωσαν όλα και με δυσκολία νίκησε, ο Κώστας Καραμανλής προσθέτει και την κατάληξη -ου και φεύγει γρήγορα προσπαθώντας να ξεχάσει τι συνέβη μόλις. Όμως ήδη τον είχε προδώσει... ο τόνος. Αν και χρησιμοποίησε δύο βοήθειες απέναντι στο «τέρας» του Αχελώου, τελικά δεν την πάτησε από την ορθογραφία αλλά από τον τονισμό... στη λήγουσα. «Αχελωού» ήταν η τελική απάντηση του Κώστα Καραμανλή και την «κλείδωσε» φεύγοντας από το πανό.

Τον λάθος τόνο προσπάθησε να σβήσει με το δάχτυλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αλλά είναι άγνωστο αν είχε επιτυχία. Η έκφραση της απογοήτευσης στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή άλλωστε, όταν διαπιστώνει ότι ούτε ο τόνος δεν του πήγε καλά, είναι χαρακτηριστική. To άλφα τουλάχιστον το πέτυχε!

Αχελώος... Μα είναι όνομα αυτό;

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 224 επισκέπτες