Ντυμένη χαβανέζα πολλάααααα χρόνια πριν….

Αυτές τις μέρες έχω έρθει στο πατρικό μου σπίτι να δω τους γονείς μου για το τριήμερο της Αποκριάς. Μαζί μου πάντα και η κορούλα μας, που  το σπίτι της γιαγιάς είναι από τους αγαπημένους της προορισμούς. Χθες λοιπόν η μαμά μου έψαξε και βρήκε άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες δικές μου και του αδερφού μου που ήμασταν ντυμένοι καρναβαλάκια για να τις δείξουμε στην Αλεξάνδρα.

Το πόσο γέλασα μ' αυτές τις φωτογραφίες δε λέγεται! Αλλά και πόσες αναμνήσεις μου ήρθαν στο μυαλό. Αποσπασματικές βέβαια αλλά τόσο έντονες. Τα συμπεράσματα που έβγαλα κοιτώντας τες είναι τα εξής:

Πρώτον παρά τα όσα λένε κάποιοι, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε, η ομοιότητα μου με την Αλεξάνδρα είναι εκπληκτική!!! Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουμε…  είναι πραγματικά σαν να βλέπω τη μικρή σε μια καλύτερη εκδοχή βέβαια!!! δεύτερον… η μαμά μου, μου φόραγε τη στολή της χαβανέζας για τουλάχιστον 2-3 χρόνια μέχρι που πια δεν μου έκανε. Και τρίτον… έχω να καταγγείλω την αγαπημένη μου μαμά που αν και κοριτσάκι με έντυσε ΓΑΤΟ. Και όταν τη ρωτούσα γιατί με έντυσε γάτο μου έλεγε ότι εγώ το ζητούσα. Αλλά χθες ανακάλυψα ότι αυτή ήταν η στολή του αδερφού μου που είναι 2,5 χρόνια μεγαλύτερος μου και όταν πια δεν του έκανε την φόρεσε σε μένα !!! τι γλυκά ψέματα λένε αυτοί οι γονείς… και πόσο χαριτωμένο είναι όταν ανακαλύπτεις την «κομπίνα» τους!!!

Έτσι λοιπόν πέρασε ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο όμορφες αναμνήσεις. Εύχομαι σε όλους σας να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο, με αγαπημένους σας ανθρώπους , να ξεκουραστείτε και αν σας περισσεύει χρόνος κοιτάξτε παλιά σας άλμπουμ… είναι πολύ όμορφο να θυμόμαστε κάπου κάπου τα παλιά…

Α! κι αν έχετε παιδιά μη ξεχάσετε την Καθαρά Δευτέρα να πετάξετε χαρταετό μαζί τους!!!

Καλή Αποκριά και καλή Καθαρά Δευτέρα!!!

Πηγή:fthis.gr

Διαβάστε επίσης: