serreslife

Πριν από 30 χρόνια ορίστηκε ο εορτασμός και η καλύτερη ιδέα για το cocktail Pairing αυτής της εβδομάδας να είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών

Η 25η Οκτωβρίου είναι από το 1988 συνυφασμένη με τα ζυμαρικά. Δεν το ξέρατε; Κι όμως, την Πέμπτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών και όχι μόνο το ότι τα ζυμαρικά αποτελούν εύκολη, γρήγορη λύση για κάθε τραπέζι ή κατάσταση. Γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.
Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, που είναι από μόνο του ένα πλήρες γεύμα.

Η θρεπτική αξία των μακαρονιών βρίσκεται κατεξοχήν στην περιεκτικότητά τους σε άμυλο, καθώς και στο γεγονός ότι μπορούν να καλύψουν το 50% των καθημερινών αναγκών σε υδατάνθρακες. Επιπλέον, είναι πλούσια σε σίδηρο, σελήνιο, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.

Δείτε το μενού του ΒΟΛΤΑ αυτής της Πέμπτη που τα ζυμαρικά έχουν την τιμητική τους
Τηλέφωνο κρατήσεων: 23210 21080



Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 186 επισκέπτες