serreslife

Οι Τοίχοι της Καλοσύνης που ξεκίνησαν από πόλεις στο Ιράν, ήρθαν και στην Ελλάδα και τη τελευταία εβδομάδα και στις Σέρρες!

Στον Ιράν, οι κάτοικοι τοποθετούν αυτοσχέδιες κρεμάστρες στους τοίχους και κρεμούν εκεί ζεστά ρούχα για εκείνους που έχουν ανάγκη. Η εκστρατεία ξεκίνησε αυθόρμητα από έναν άγνωστο με σύνθημα: “Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησέ το εδώ. Αν το χρειάζεσαι, πάρε το” και γρήγορα ένα κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε σε όλη την χώρα.

Μια ομάδα ευαισθητοποιημένων νέων ανθρώπων της πόλης των Σερρών, παίρνοντας το παράδειγμα από αντίστοιχη κίνηση στη πόλη της Λάρισας, δημιούργησε μια σελίδα στο facebook στις αρχές του Φλεβάρη αναζητώντας άτομα που θα ασπάζονταν την ιδέα τους.

Κατόρθωσαν μεσα σε λίγο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν μια «ομάδα δράσης»  κι έτσι δημιούργησαν τον πρώτο τοίχο καλοσύνης στις Σέρρες. Στην οδο Θεσσαλονίκης παραπλέυρως του βιβλιοπωλείου Επικαιρότητα τοποθετήθηκαν οι πρώτες κρεμάστρες!

Η σελίδα Ο τοίχος της καλοσύνης στο Facebook ενημερώνει τους κατοίκους των Σερρών για τα σημεία όπου μπορούν να αφήσουν ή να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστες (σε ασφαλές υψος, ώστε να μην είναι προσιτά στα αδέσποτα) σε διάφορα σημεία την πόλη.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους στη σελίδα του στο facebook:

Αξιοπρεπείς άνθρωποι, περήφανοι, με καθαρά ρούχα. Ρούχα με τσέπες αδειανές! Αιτία που τους οδηγεί στην αναζήτηση τροφής απο τα σκουπίδια! Ο πόνος του άδειου στομαχιού, λένε, είναι πιο δυνατός απ’την συστολή των αδιάκριτων βλεμμάτων των περαστικων!

Ευχή μας, να μη ξαναδούμε ποτέ ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή.. ‪#‎ο_τοιχοσ_τησ_καλοσυνησ , μια πολύ γλυκιά πρωτοβουλία στην πόλη μας που σκοπός της είναι να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και να μη δούμε ξανά τέτοιες εικόνες.

Βοήθησε κι εσύ αφήνοντας καθαρό φαγητό στις ειδικές κρεμάστρες, είναι απλό, μπορείς!

ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!!!

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Πηγή: ANEXARTITOS.GR

Διαβάστε επίσης:

  • Πόκερ και esports, παράλληλοι δρόμοι Υπάρχουν στιγμές που ρίχνουμε μία ματιά πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα. Ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός διεξάγεται, ...