serreslife

Σε όλη την χώρα περίπου 50.000 ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν παραδώσει τις πινακίδες των οχημάτων τους. Ο στόχος του Υπουργείου ήταν να μην παραδοθούν περισσότερες από 135.000 πινακίδες, όπως έγινε πέρυσι, έτσι ώστε η μείωση των εσόδων που θα προκύψουν να μην υπερβεί τα 50 εκ. ευρώ, που είχε υπολογίσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Παράλληλα, εκτός της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να καταβάλλουν και την Τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς και το Τέλους επιτηδεύματος, όπως και την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα στις Σέρρες παραδόθηκαν περίπου 1500 πινακίδες, εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες τους.

Το οικονομικό επιτελείο προσδοκούσε να εισπράξει 1,138 εκ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας κι άλλα 1,310 εκ. ευρώ από τις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών. Μέσα στον μήνα Δεκέμβριο έπρεπε να εισπραχθούν περίπου 8.4 δις. Ευρώ, εκ των οποίων τα 5.5 δισ. ευρώ  θα ήταν φορολογικά έσοδα. Ωστόσο παρατηρήθηκαν κάποιες αρρυθμίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την “τρύπα” των 650 εκ. ευρώ. Το πιο ανησυχητικό σημάδι ήταν η καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΝΦΙΑ το Νοέμβριο, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 75.000 αιτήσεις , για ρύθμιση οφειλών 850 εκ. ευρώ και οι εισπράξεις από την πρώτη δόση που έχουν καταβάλει αυτοί οι οφειλέτες ανέρχονται περίπου στα 35 εκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

  • Πόκερ και esports, παράλληλοι δρόμοι Υπάρχουν στιγμές που ρίχνουμε μία ματιά πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα. Ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός διεξάγεται, ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 247 επισκέπτες