Την Τρίτη 18 Απριλίου του 2023, θα είναι επισκέψιμος οΤύμβος Καστά  στην Αμφίπολη Σερρών για ειδικές ομάδες πέντε ατόμων τη φορά,  (αυτοδιοικητικοί, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες τουρισμού κ.α.), ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη από τον  αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και τον Τύμβο Καστά που επισκέφθηκε την Μ. Τετάρτη.

Οι επισκέψεις των μελών των ειδικών ομάδων θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, Δημητρίας Μαλαμίδου.  Θα γίνει μόνο μια διακοπή στο πρόγραμμα των επισκέψεων για να τοποθετηθεί το κέλυφος και για να ελαφρυνθεί η εσωτερική δομή του μνημείου.

Υπήρξε – τόνισε- μια καθυστέρηση στις εργασίες διάρκειας έξι μηνών, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την ισχυρή νεροποντή του καλοκαιριού και χρειάστηκαν εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης της σταθερότητας του μνημείου.

Η κ. Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούνται στον Τύμβο ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και εκτίμησε πως στο τέλος το 2027 ο Τύμβος Καστά θα μπορεί να καταστεί επισκέψιμος για το κοινό. Θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές από την Τ.Α (βελτίωση δρόμου πρόσβασης κ.αλλ) καθώς και γενικές εργασίες στον ευρύτερο χώρο.

Η κ. Υπουργός είπε ακόμη πως ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν τέλος Απριλίου με αρχές Μαϊου του 2023.  

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 298 επισκέπτες