Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης, οι κάτοικοι ζητούν την συνέχιση των ανασκαφών διότι όπως λέει “υπάρχουν και άλλοι τάφοι στο λόφο Καστά και δεν έχουμε μάθει ακόμη τι κρύβουν”.

«Ζητάμε τη συνέχιση των ανασκαφών, όχι μόνο την αναστήλωση του μνημείου, διότι υπάρχουν και άλλοι τάφοι στο λόφο Καστά και δεν έχουμε μάθει ακόμη τι κρύβουν» σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Αμφίπολης. Ο κ. Στέργιος Φραστανλής, μιλώντας στο Radio North 98 εξέφρασε το αίσθημα των κατοίκων της περιοχής, λέγοντας ότι είναι έτοιμο να δράσει το «κίνημα των φτυαριών», επισημαίνοντας ότι «οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν τα φτυάρια και να πρωτοστατήσουν στις ανασκαφές».

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσολακιάς κ. Βασίλης Τσέλιος, εξέφρασε την ανησυχία του για το αν θα συνεχιστούν οι ανασκαφές καθώς όπως ανέφερε, οι αρχαιολογικές έρευνες είχαν σταματήσει εδώ και τέσσερα χρόνια λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και 1 εκατ. ευρώ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος INTEREG για την αναστήλωση του μνημείου το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας. Ήδη ξεκινά η απαλλοτρίωση 400 στρεμμάτων στη γύρω περιοχή από το λόφο Καστά. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρινίζει αν θα συνεχιστούν οι ανασκαφές, παραπέμποντας για το θέμα αυτό στο υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαβάστε επίσης: