serreslife

Όλγα Κεφαλογιάννη προς Κάρολο Παπούλια: «Να αναπτύξουμε όλο το νομό Σερρών»
Η Αμφίπολη στο επίκεντρο της ενημέρωσης της υπουργού Πολιτισμού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Αμφίπολη και οι σπουδαίες ανακαλύψεις των αρχαιολόγων αποτέλεσαν για μία ακόμη φορά τον υποδειγματικό πυρήνα στις θέσεις της υπουργού Τουρισμού για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την τουριστική ανάπτυξη, η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε ένα βήμα παραπάνω, μιλώντας για συνολική ανάπτυξη του νομού Σερρών! «Η ανακάλυψη στην Αμφίπολη, μας δίνει και μία αφορμή, για να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και να θέσουμε ένα πλαίσιο, να σχεδιάσουμε σωστά από την αρχή την τουριστική αξιοποίηση ολόκληρου του νομού Σερρών», είπε χαρακτηριστικά, για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα. Είχε προηγηθεί η τοποθέτησή της στη PHILOXENIA, όπου και πάλι είχε εξάρει την Αμφίπολη ως πόλο έλξης, προτρέποντας την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει δυναμικά στο σχεδιασμό της αξιοποίησής του.

Όλ. Κεφαλογιάννη προς Κ. Παπούλια: «Να αναπτύξουμε τουριστικά ολόκληρο το νομό Σερρών»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας για τις ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, επιλέγει την Αμφίπολη ως παράδειγμα. Η υπουργός Τουρισμού είχε κάνει αυτό ακριβώς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στην έδρα της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση PHILOXENIA. Την Αμφίπολη επέλεξε και χθες η κυρία Κεφαλογιάννη, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόκλησης για ανάπτυξη, κατά την ενημέρωση προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Η υπουργός επισκέφθηκε τον πρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο και του μετέφερε «πολύ καλά νέα για τον τουρισμό».
«Φέτος πήγαμε εξαιρετικά καλά, καλύτερα και από τις πιο θετικές προβλέψεις που είχαμε κάνει» είπε στον κ. Παπούλια, ο οποίος την συνεχάρη, επισημαίνοντας πως «ήταν μία επιτυχημένη για τον τουρισμό χρονιά κι απ’ ό,τι βλέπω οι οιωνοί είναι πολύ καλοί και για τη χρονιά που έρχεται».

«Όχι μόνο η θάλασσα»

Η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε στον κ. Παπούλια πως «στόχος του υπουργείου είναι οι ξένοι να έρχονται στη χώρα μας όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για τις υπόλοιπες εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα».
«Φαίνεται», πρόσθεσε, «ότι η Ελλάδα έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την Ελλάδα που έχουν γνωρίσει οι ξένοι μέχρι τώρα, γιατί ο στόχος μας από την αρχή ήταν  να προβάλουμε την άγνωστη Ελλάδα, άρα να έρθουν όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες για τον ήλιο, τη θάλασσα και τα νησιά, αλλά να έρθουν και για τις υπόλοιπες εμπειρίες που προσφέρει η χώρα μας.  Και βεβαίως, η ιστορία, ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό».
«Δεν είναι μόνο τα νησιά και οι θάλασσες, αλλά και τα βουνά της Ελλάδος, που είναι πάρα πολύ όμορφα» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για την Αμφίπολη

Αναφορικά με τα σπουδαία ευρήματα στο λόφο Καστά, η υπουργός Τουρισμού τόνισε πως «η ανακάλυψη στην Αμφίπολη, μας δίνει και μία αφορμή, για να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και να θέσουμε ένα πλαίσιο, να σχεδιάσουμε σωστά από την αρχή την τουριστική αξιοποίηση ολόκληρου του νομού Σερρών».
Αναφερόμενη στον συντονισμό, διευκρίνισε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, να δημιουργούμε δηλαδή γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, γύρω από σπουδαία μνημεία, γύρω από σημεία τόσο σημαντικού ενδιαφέροντος, ευρύτερες  συνέργειες και των τοπικών κοινωνιών.  Γιατί αυτή είναι και η μεγάλη αξία του τουρισμού, κύριε Πρόεδρε, ότι δίνει θέσεις εργασίας και δυνατότητα στήριξης των τοπικών οικονομιών».

Για την Παιδεία

Κατά τη συνάντησή της με τον κ. Παπούλια, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στη συνεργασία της με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, επισημαίνοντας: «Να μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός, επειδή είναι υπηρεσία, στηρίζεται στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.  Επομένως, ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την τουριστική εκπαίδευση, αλλά και την πανεπιστημιακή κατάρτιση στον τουρισμό είναι πολύ σημαντικό.  
Με τον Υπουργό Παιδείας συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία τμημάτων τουρισμού, προπτυχιακών, που δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα στη χώρα μας.  Η προσπάθεια είναι να δημιουργηθούν τμήματα και για Έλληνες φοιτητές βεβαίως, αλλά να δημιουργηθούν και ξενόγλωσσα τμήματα, γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες είτε γειτονικές μας, βαλκανικές, είτε από τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να σπουδάσουν τον τουρισμό στην Ελλάδα. Επομένως, αυτό μας βοηθάει να προσελκύσουμε και φοιτητές».

Διαβάστε επίσης: