Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Ανακοινώθηκε το Πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών ανακοινώθηκε το...

Περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της πόλης στις Σέρρες

Περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού, αυτή τη φορά μέσα σε αυλή...

Συνέντευξη τύπου της Δημάρχου Σερραίων “εφ’όλης της ύλης”

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου 2024, στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα. Η κ. Μητλιάγκα, έκανε τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας της δημοτικής αρχής, θέτοντας ταυτόχρονα τις...

serreslife

25 τελικά οι συνδυασμοί στο νομό. Δείτε ποιοι κατεβαίνουν.
«Θρίλερ» ως την τελευταία στιγμή στη Σιντική και την Αμφίπολη.

Είκοσι πέντε συνολικά συνδυασμοί κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές στο νομό Σερρών, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των φακέλων τους στο Πρωτοδικείο. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η περασμένη Κυριακή 27 Απριλίου και ο …συνωστισμός πραγματοποιήθηκε κυρίως τις βραδινές ώρες. Το «θρίλερ» παίχτηκα κυρίως στους δήμους Αμφίπολης και Σιντικής, με τους υποψήφιους να καταφθάνουν την τελευταία ώρα, κυριολεκτικά.

Είκοσι πέντε συνδυασμοί κατέρχονται στους δήμους του Ν. Σερρών

Στους είκοσι πέντε ανέρχονται τελικώς, οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τους επτά δήμους του νομού Σερρών, σύμφωνα με τους φακέλους των δικαιολογητικών που προσκόμισαν στο Πρωτοδικείο των Σερρών. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 27η Απριλίου και η συντριπτική πλειοψηφία των συνδυασμών, πέρασαν την πόρτα τους δικαστικού μεγάρου, τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Πρώτος ο Αγγελίδης

Όπως και το 2010, ο Πέτρος Αγγελίδης ήταν ο πρώτος που πέρασε την πόρτα του Πρωτοδικείου, μία μέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία. Ο δήμαρχος Σερρών και εκ νέου υποψήφιος έφτασε στα δικαστήρια, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου για να καταθέσει το φάκελο με τους υποψηφίους και τα δικαιολογητικά τους.
Η σχετική δήλωση περιείχε συνολικά 168 ονόματα, κατανεμημένα σε υποψήφιους για το δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια, ανά δημοτική ενότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Την επομένη, περίπου στις 10 το πρωί, ακολούθησε η Λαϊκή Συσπείρωση με τις υποψηφιότητες στους έξι από τους επτά δήμους του νομού.  Συγκεκριμένα, η αυτοδιοικητική παράταξη του κομμουνιστικού κόμματος, ανακοίνωσε την κάθοδο στις εκλογές των δήμων Σερρών με επικεφαλής τον Νίκο Καρύδα, Αμφίπολης με την Άννα Άντζιου – Σιρλαντζή, Βισαλτίας με τον Χαράλαμπο Τερζίδη, Εμμανουήλ Παπά με τον Στέλιο Νικητόπουλο, Ηράκλειας με τη Δέσποινα Χατζίδου και Νέας Ζίχνης με τον Γιάννη Κοτζαμπάση.

Στις Σέρρες

Οι έτεροι τρεις διεκδικητές του δήμου Σερρών έφτασαν στα δικαστήρια το βράδυ της Κυριακής. Πρώτος ο Παναγιώτης Κοτρώνης με 90 υποψηφίους στο συνδυασμό του, στη συνέχεια ο Θεόδωρος Μηλίδης με 164 και λίγο αργότερα ο Στέφανος Φωτιάδης με 181. Το χαρακτηριστικό είναι ότι οι δύο τελευταίοι έφτασαν στα δικαστήρια συνοδευόμενοι από δεκάδες μέλη των συνδυασμών τους και εν μέσω χειροκροτημάτων, γεγονός που αποτυπώθηκε στις ζωντανές συνδέσεις των τηλεοπτικών σταθμών και φυσικά, σχολιάστηκε.

Στην περιφέρεια

Από το μεσημέρι της Κυριακής, ο Ανδρέας Δαϊρετζής κατέθεσε τη δική του δήλωση για το δήμο Νέας Ζίχνης, με 110 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Ο υποψήφιος Γιώργος Μαδεμλής έφτασε στα δικαστήρια το βράδυ της Κυριακής, με 98 ονόματα στο συνδυασμό του, ολοκληρώνοντας την τριάδα των υποψηφίων.
Από το δήμο Εμμανουήλ Παπά –επίσης το βράδυ- έφτασαν οι Βύρων Μπάλτσιος με 87 υποψηφίους, Δημήτρης Νότας (88) και Δαυΐδ Σωτηρόπουλος (81).
Το απόγευμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης κατέθεσε τη δήλωσή του με 138 υποψήφιους. Το βράδυ, ο κ. Λαζαρίδης έφτασε στα δικαστήρια με 126 ονόματα, συμπληρώνοντας το «παζλ» του δήμου.
Από το δήμο Βισαλτίας, το βράδυ της Κυριακής κατέθεσαν τις δικές τους δηλώσεις ο Δημήτρης Καλαϊτζής με 148 ονόματα και η Αγνή Δουβίτσα με 142.

Το «Θρίλερ»

Πάντως, η αγωνία κορυφώθηκε αναφορικά με δύο δήμους στα άκρα του χάρτη. Στον μεν δήμο Αμφίπολης, είχε προηγηθεί η απόσυρση της υποψηφιότητας του Κώστα Τσιρογιάννη που δημιούργησε νέα δεδομένα. Κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ολοκληρώθηκε η υποβολή των υποψηφιοτήτων με τον Φιντία Βελλίκη να καταθέτει 28 ονόματα, τον Γιώργο Βογιατζή 81 και τον Κώστα Μελίτο 76.
Αντίστοιχο «θρίλερ» παίχτηκε και στη Σιντική, με τον Σάββα Κοσμίδη να καταθέτει το συνδυασμό του και να ακολουθούν οι Φώτη Δομουχτσίδης με 159 ονόματα και Νίκος Δεμερτζής με 136.
Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων θα γίνει από το Πρωτοδικείο Σερρών το Σάββατο 3 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 174 επισκέπτες