Αγριογούρουνα ρημάζουν τις καλλιέργειες στον δήμο Σιντικής

Η Κερκίνη έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές αλλά έχει και...

Σέρρες - ΑΣΠΑΙΤΕ: Τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοινώνει, για το ακαδ. έτος...

ΓΣΕΒΕΕ: Υπερχρεωμένες οι επιχειρήσεις εστίασης - Αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας τους

Μετά τα lockdown και ευρύτερα το πλήγμα από την πανδημία, έχει έρθει η ενεργειακή κρίση να εντείνει την πίεση στον κλάδο της εστίασης. Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων εστίασης βρίσκεται σε κατάσταση υπερχρέωσης. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 1 στις 2 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές σε τουλάχιστον...


Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους ΙΔΟΧ Covid-19 στον Δήμο Σερρών εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, κατά την συνεδρίαση του.

Σύμφωνα με το κείμενο του ψηφίσματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων, θεωρώντας ότι δεν είναι ορθό η δημόσια διοίκηση να στελεχώνεται από εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. Επισημαίνει ότι η επιτυχής άσκηση των καθηκόντων των συμβασιούχων ΙΔΟΧCovid -19 συνοδεύεται από την απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας με αποτέλεσμα να είναι απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Σερρών, τουλάχιστον έως την οριστική εξάλειψη των συνεπειών της πανδημίας.

Επίσης υποστηρίζει, ότι η εργασία των εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στον Δήμο Σερρών είναι παραπάνω από αναγκαία, δεδομένου ότι οι συνθήκες της πανδημίας δεν έχουν εκλείψει.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών:

1. Εκφράζει τη στήριξή του και την αλληλεγγύη στο αίτημα των εργαζομένων του Δήμου με συμβάσεις ΙΔΟΧ Covid 19.

2. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων θεωρώντας ότι δεν είναι ορθό η δημόσια διοίκηση να στελεχώνεται από εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.

3. Αποδέχεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν ανάγκες οι οποίες δεν θα παύσουν να υφίστανται και μετά τη λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, δεδομένου ότι η πανδημία δεν έχει λήξει, ταυτόχρονα ασκούν τα καθήκοντά τους με ζήλο εργατικότητα και αυταπάρνηση.

4. Επισημαίνεται ότι επιτυχής άσκηση των καθηκόντων των συμβασιούχων ΙΔΟΧ Covid -19 συνοδεύεται από την απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας με αποτέλεσμα να είναι απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Σερρών, τουλάχιστον έως την οριστική εξάλειψη των συνεπειών της πανδημίας.

5. Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η εργασία των εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στον Δήμο Σερρών είναι παραπάνω από αναγκαία, δεδομένου ότι οι συνθήκες της πανδημίας δεν έχουν εκλείψει.

6. Όπως είναι γνωστό οι Δήμοι δεν νομοθετούν για όλα τα ανωτέρω θέματα και δεν είναι σε θέση να έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα και κρίση για το αν συντρέχουν όλες οι ανωτέρω περιστάσεις. Όπως διαπιστώνεται επίσης η κρίση των οργάνων της Πολιτείας, όπως αποτυπώθηκε στην απόφαση για την μη ανανέωση των συμβάσεων ΙΔΟΧ Covid-19, είναι διαφορετική, οπότε η μόνη λύση παραμένει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: