Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


optikes_inesΣτην υποβολή  πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του έργου «Επέκταση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Σερρών», προϋπολογισμού 435.575,39 €, προχώρησε ο Δήμος Σερρών,  ανταποκρινόμενος στην (με αρ. Πρωτ. 152.327/ΨΣ 4439/Β /30.3.2009) πρόσκληση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» για την «Επέκταση των Μητροπολιτικών Ευρυζωνικών Δικτύων Οπτικών Ινών που χρηματοδοτήθηκαν μέσω των προσκλήσεων 93 και 145 του ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Η εν λόγω πρόταση  κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθεί, καθώς  ο Δήμος ολοκληρώνει σημαντικό  έργο ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων  που χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας», δηλαδή το «Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών Δήμου Σερρών».

Το έργο «Επέκτασης του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Σερρών» αφορά στην επέκταση ευρυζωνικών υποδομών τοπικής πρόσβασης και ειδικότερα μητροπολιτικών ευρυζωνικών δικτύων οπτικών ινών (Metropolitan Area Network - MAN) στο Δήμο Σερρών με βασικό στόχο τα ευρυζωνικά δίκτυα-ως Μητροπολιτικά δίκτυα-να διασυνδέουν επιπλέον κτίρια δημοσίου συμφέροντος του Δήμου Σερρών (Κολυμβητήριο, Αυτοκινητοδρόμιο, ΔΕΕΚ, Δημοτικά Σχολεία, Δημοτικό Θέατρο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Α’ ΚΑΠΗ κ.ά).

Η ανάπτυξη συμπληρωματικών  ευρυζωνικών υποδομών, θα διευκολύνει  την απελευθέρωση της αγοράς, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, ενώ-παράλληλα-θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, με άνοδο του επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και εμπορικών εφαρμογών.

Οι υποδομές οπτικών δικτύων που θα προκύψουν  από την εκτέλεση του έργου  εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό  για την εκμετάλλευση του μητροπολιτικού δικτύου (Metropolitan Area Network - MAN), μέσω της προσφοράς διασύνδεσης σε φορείς των τομέων δημόσιας διοίκησης, υγείας, εκπαίδευσης αλλά και εμπορικών παροχών με ανοικτό και ισότιμο για όλους τρόπο.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 247 επισκέπτες