kausonas2.jpgΣε επιφυλακή όλος ο κρατικός μηχανισμός elvima.gif
Οι υψηλές θερμο-
κρασίες της εποχής, θέτουν σε επιφυλακή και εγρήγορση όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών λαμβάνει τα μέτρα του, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα τυχόν προκύψουν, ενώ θέτει τον «εαυτό» του στην υπηρεσία των πολιτών, παρέχοντας δροσερά μέρη.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό, στις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Αντώνης Τσίτρος, επαναλαμβάνει πως το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται σε ετοιμότητα, οι αίθουσες του νοσοκομείου είναι κλιματιζόμενες και είναι ανοιχτές για το κοινό, τόσο το αμφιθέατρο, όσο και οι αίθουσες αναμονής των τακτικών και εκτάκτων ιατρείων.

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της ζέστης, μπορούν να επισκέπτονται το νοσοκομείο και να συμβουλεύονται τους γιατρούς.
Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει σχετική εγκύκλιο προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπου μεταξύ άλλων προσδιορίζει και τη συμπεριφορά των πολιτών, έτσι ώστε οι τελευταίοι να προφυλαχθούν από τον καύσωνα και συγκεκριμένα θα πρέπει να φοράμε ελαφριά ρούχα και καπέλο, όπως επίσης και γυαλιά ηλίου. Δεν πρέπει να κυκλοφορούμε τις ώρες αιχμής, όταν δεν υπάρχει λόγος. Οι ηλικιωμένοι, αλλά και τα μικρά παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι, σε δροσερά και κλιματιζόμενα δωμάτια ή με ανεμιστήρες και να καταναλώνουν άφθονα υγρά.
Σύμφωνα με το Διοικητή Αντώνη Τσίτρο, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί περιστατικά εξαιτίας του καύσωνα.
Εντωμεταξύ, επί ποδός βρίσκεται και η ΔΕΗ, με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος να αυξάνεται, καθώς αυξάνονται και οι ανάγκες των καταναλωτών για… δροσιά και η χρήση των κλιματιστικών, βρίσκεται στο… αποκορύφωμά της.
Παράγοντες του διαμερίσματος Σερρών της ΔΕΗ υπογραμμίζουν πως σε περίπτωση καύσωνα και εφόσον παραστεί ανάγκη, προβλέπεται να γίνουν περικοπές φορτίου και προσθέτουν πως το πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού θέτει προτεραιότητες και ξεκινά πάντα από την περικοπή αρδευτικών φορτίων, καθώς πρόκειται για φορτία που δεν θα έπρεπε να λειτουργούν σε ώρες αιχμής και συνεχίζει με τις αρδευτικές γραμμές, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης: