Με τις ευχές και την ευλογία της εκκλησίας ξεκίνησε η νέα δικαστική χρονιά. 

Αγιασμός τελέσθηκε την Τρίτη το πρωί 17 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς.

Οι δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοίκησης του Συλλόγου, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου των Σερρών, κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Σερρών όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός.

Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, παρουσία των Δικαστών του Πρωτοδικείου Σερρών, των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και των δικαστικών υπαλλήλων.

Την τελετή του αγιασμού τίμησε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος ενώ παραβρέθηκαν όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί Δικαστικοί υπάλληλοι και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.

Οι δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοίκησης του Συλλόγου, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου των Σερρών, κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Σερρών όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συνεπικουρούμενος από ιερείς της ιεράς Μητρόπολης πραγματοποίησε την τελετή του Αγιασμού. Δίνοντας τις ευχές του στους παρευρισκόμενους επεσήμανε ότι η δικαιοσύνη αποτελεί ίσως το ισχυρότερο καταφύγιο του χειμαζόμενου λαού και ευχήθηκε οι δικαστές και οι δικηγόροι στην δύσκολη αποστολή να έχουν κουράγιο, υπομονή, δύναμη φώτιση.

Χαρακτηρίζοντας το λειτούργημα των δικαστών, δικηγόρων ,δικαστικών υπαλλήλων άξιο τιμής και μεγάλου σεβασμού, ανέφερε «Με την χάρη του θεού Ξεκινά και φέτος το δικαστικό έτος όπως είναι η παράδοση του τόπου. Εύχομαι κατ΄ αυτό το έτος να έχετε πλούσια την θεία συναντιληψη ώστε κατά χρήση δικαίαν και φιλάνθρωπον να εκδικάσετε όλες εκείνες τις υποθέσεις που θα ρθουν σε αυτό τον ναό της Θέμιδος. Όπως είπε η εκκλησία η δικαιοσύνη κάνει τα έθνη να στέκονται ψηλά, καθώς η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο κυρίως των ασθενέστερων οικονομικότερων τάξεων αλλά και όλου του κόσμου. Στο αυτό το σπουδαίο έργο στο οποίο η εκκλησία μας στέκεται με πολύ σεβασμό και εύχεται και προσεύχεται για σας».

«Εύχομαι να έχετε αντοχές ,υπομονές να απονέμεται δικαιοσύνη η οποία είναι παράκληση και δύναμη για το λαό μας . Η εκκλησία προσεύχεται για σας για να συνεχίσετε αυτό το σπουδαίο έργο Καλή αρχή . Ο θεός να σας φωτίζει να σας αγιάζει να σας ευλογεί» τόνισε ο σεβασμιότατος κ. Θεολόγος.

Αναφερόμενος στην ημέρα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών , Παναγιώτης Καρίπογλου, και δίνοντας τις ευχές του για καλή χρονιά, δήλωσε « Τελέσαμε τον αγιασμό ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς , ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και τέλεσε τον αγιασμό και τον ευχαριστούμε. Είναι όλοι εδώ δικαστές ,δικηγόροι δικαστικοί υπάλληλου, ανταλλάσουμε ευχές και περιμένουμε να δούμε τι θα έχουμε την νέα αυτή χρονιά.». Αναφερόμενος στα προβλήματα της Δικαιοσύνης ,τόνισε «Σε επίπεδο Πρωτοδικείων και Εφετείων και ειδικά στο Πρωτοδικείο Σερρών δεν υπάρχει θέμα τραυματισμού της δικαιοσύνης ,εδώ κυλούν ομαλά τα θέματα, απονέμεται δικαιοσύνη. Στους ανώτατους βαθμούς υπάρχουν θέματα και πρέπει να τα η δει η δικαιοσύνη και να τα ξεκαθαρίσει».

Ενώ για το θέμα αναφορικά με απεργίες ο κ. Καρίπογλου ανέφερε « Προειδοποιούμε ,είμαστε σε διάλογο με το υπουργείο για το θέμα της διαμεσολάβησης, το οποίο το έχει φέρει και αυτή η κυβέρνηση .Συνέχεια γίνονται συναντήσεις για να δοθεί λύση».

Ο Δημήτρης Βακάλης, πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, δήλωσε «Μια νέα χρονιά ξεκινάει, εύχομαι καλό νέο δικαστικό χρόνο ,και εύχομαι να πάνε όλα καλυτέρα από πέρυσι .Πάντα υπάρχουν προβλήματα και πάντα προσπαθούμε να τα λύσουμε Είμαστε δώ για να βοηθήσουμε τον κόσμο», ενώ αναφορικά με τις ελλείψεις στο προσωπικό ανέφερε ότι περιμένουν προσλήψεις από το διαγωνισμό ΑΣΕΠ και τώρα καλύψουν τα κενά με μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες.

Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού τους παρευρισκόμενους περίμενε ένας πλούσιος μπουφές με πλούσια εδέσματα, αλμυρά και γλυκά, προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.

Πηγή: Εφημερίδα Σημερινή των Σερρών - Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: