Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου.

Στη συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή και Μιχάλης Τζελέπης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η δήμαρχος Βισαλτίας κ. Δουβίτσα, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρώην βουλευτής κ. Θεοφ. Λεονταρίδης, εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Βισαλτίας και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η απελευθέρωση της Νιγρίτας έχει σημαδέψει τη Μακεδονία, καθώς πριν την είσοδο του ελληνικού στρατού, η πόλη πυρπολήθηκε και οι απώλειες του άμαχου πληθυσμού ήταν αδιανόητες. Σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, οφείλουμε κάθε τιμή. Επειδή το έκαναν για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι, για να ζούμε σε μια κυρίαρχη πατρίδα. Σε μια πατρίδα που έχουμε χρέος όλοι να θυμόμαστε ότι η εθνική μας κληρονομιά είναι αδιαπραγμάτευτη και η Ιστορία μας ο αδιάψευστος μάρτυρας της συνέχειας ενός έθνους, που σε πείσμα πολλών συνεχίζει να είναι ενωμένο και να προοδεύει αντλώντας δύναμη από το θάρρος και την αυταπάρνηση των προγόνων του. Το παράδειγμα όσων αγωνίστηκαν αποτελεί το φάρο που φωτίζει και τα δικά μας βήματα και θα φροντίσουμε να φωτίσει και τα βήματα των επόμενων γενεών. Η θυσία τους όχι μόνο δεν πήγε χαμένη, αλλά αποτελεί τη διαρκή υπενθύμιση ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει τα εθνικά μας δίκαια, την ταυτότητά μας και την εθνική μας υπερηφάνεια».

Πηγή: Εφημερίδα Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: