Μια καταπληκτική παράσταση για παιδιά, γεμάτη μαγεία, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στις 16 και 17 Νοεμβρίου, στην Κεντρική σκηνή των Αστεριών.

Με την πείρα των 37 του χρόνων στην δημιουργία ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά, κι έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα από 12.000 παιδιά μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για άλλη μια χρονιά ανεβάζει στην παιδική του σκηνή μια παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη πάνω στην δημιουργικότητα και την φαντασία, με υπέροχους χαρακτήρες, πολύ χρώμα και γρήγορες εναλλαγές δράσης.

Μέσα από την διασκευή της έμπειρης συγγραφέως Φίλιας Δενδρινού θα συστηθούμε ξανά με τα πιο γνωστά παραμύθια των σπουδαίων αδερφών Γκριμ, στην πιο γλαφυρή, τολμηρή, επίκαιρη, αλλά και ξεκαρδιστική εκδοχή τους.

Μια παράσταση που μιλά για τη δικαιοσύνη, την κατάχρηση της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, αλλά και τη φιλία, την συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το δικαίωμα όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών, στο όνειρο. Για τη δύναμη της φαντασίας που αποτελεί καταφύγιο και λημέρι όλων μας.

Η σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση επιχειρεί να αναδείξει την πολυδιάστατη φύση των πιο διάσημων παραμυθιών του κόσμου, που έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης και αφορμή δημιουργίας χιλιάδων ταινιών και παραστάσεων και είναι γνωστά και οικεία σε όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Μέσα από την ευρηματική σκηνογραφία δημιουργείται ένας μαγικός χώρος όπου το μοντέρνο και το κλασσικό συναντιούνται και αλληλεπιδρούν προτάσσοντας την δύναμη της μαγεία και της μεταμόρφωσης, αυτή που φέρνει τον Άνθρωπο σε επαφή με τον πιο όμορφο εαυτό του.

Η πρωτότυπη μουσική με τα τραγούδια που τραγουδούν οι ήρωες του έργου ολοκληρώνει την εικόνα της παράστασης δίνοντας ρυθμό και ζωντάνια, αποτυπώνοντας με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το κεντρικό μήνυμα του κάθε παραμυθιού.

Το θέατρο είναι συμπύκνωση όλων των πολύπλοκων δυναμικών που βρίσκονται κάτω από τα λόγια και υφαίνουν τον ιστό της ζωής. Για να ξετυλίξεις το κουβάρι αυτό, χρειάζεται να κινητοποιηθεί η σκέψη και η φαντασία. Χρειάζεται να πιστέψουμε στη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του να επινοήσει εξ αρχής τον εαυτό του, την ιστορία

του, τον κόσμο του. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που θα έχουν μάθει να πιστεύουν ότι κάθε αλλαγή που θέλουμε ξεκινάει από μέσα μας και γύρω μας, και ότι πολλές μικρές παρεμβάσεις ενώνονται σε μια μεγάλη, τόσο στην τέχνη, όσο και στην ζωή.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ 2019

«Με τα παραμύθια των Γκριμ» της Φίλιας Δενδρινού
Σκηνοθεσία:  Μάριος Θεοχάρους
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 16 & 17 Νοεμβρίου 2019/ ΏΡΑ: 19.30

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ
18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
«ΑΣΤΕΡΙΑ» /ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Για πληροφορίες και κλείσιμο οργανωμένων μαθητικών παραστάσεων
μπορείτε να επικοινωνείτε
στα τηλέφωνα του θεάτρου
2321054268 & 2321054585 εργάσιμες μέρες και ώρες.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία:

Λιάνα Σπυριδωνίδου

Παίζουν αλφαβητικά:

Αναγνώστου Χριστίνα,  Δαλίσκα Βασιλική , Γιώργος Καρύδας,  Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος, Παυλίδης Χαράλαμπος, Πολυχρονίδης Αστέριος ,Αστερόπη   Χαριτίδου.

Το έργο «Με τα παραμύθια των Γκριμ» της Φίλιας Δενδρινού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη.

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά στο ταμείο του θεάτρου «Αστέρια»

Ώρες: 11.00 – 13.00΄& 18.00 - 21.00

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2321054755 (ώρες ταμείου)

Γενική είσοδος : 6,00 €

serreslife

Διαβάστε επίσης: