skandalidis_episkepsi.jpg«Τα «μικρομάγαζα» δεν αφορούν μόνο αυτούς που δεν υποστήριξαν τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Είναι και από αυτούς που τον υποστήριξαν» elvima.gif
Κατηγο-
ρώντας τη ΝΔ ότι δεν λειτουργεί ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες του τόπου, ο πρώην Γραμματέας του ΠαΣοΚ Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε από τις Σέρρες που βρέθηκε την Παρασκευή, ότι οι σημερινές συνθήκες, θυμίζουν συνθήκες άγριας δύσης, κάνοντας λόγο για αφαίμαξη των εισοδημάτων και εργασιακό μεσαίωνα. Αναφερόμενος στην υπόθεση Ζορμπά, ο πρώην Γραμματέας του ΠαΣοΚ υποστήριξε πως θεσμοί ήδη έχουν διασυρθεί στη συνείδηση του λαού, προσθέτοντας πως είναι τραγικό τα όσα συνέβησαν στη δικαιοσύνη, με την παρέμβαση από πλευράς κυβέρνησης, προκειμένου- όπως είπε- να «δέσει» το σύστημα των συγκαλύψεων και του «θαψίματος» των προβλημάτων, μέσα από τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης.

«Είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε φαντασία, σε ότι αφορά τη δράση της και τη συμπεριφορά της ως ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και βαθύτατα αντιδραστικό καθεστώς. Το πολιτικό σύστημα σε αυτές τις συνθήκες βιώνει μια τρομακτική κρίση. Η απαξίωση προέρχεται για τους πολιτικούς εξαιτίας και των σκανδάλων και της αδυναμίας να λύσει προβλήματα που το ίδιο δημιουργεί και σε αυτό το κενό υπάρχουν οικονομικές και άλλες δυνάμεις που θέλουν να μπουν στο προσκήνιο της πολιτικής. Είμαστε σε μια ρευστή περίοδο που θα κρίνει πολλά πράγματα για την επόμενη φάση της χώρας μας,» επεσήμανε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Ερωτηθείς από το Ε.Β. για τις ευρωεκλογές και κατά πόσο μία ήττα θα ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας στο ΠαΣοΚ, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως το ΠαΣοΚ πάει για να νικήσει κι όχι να χάσει, αλλά δήλωσε πως το κίνημα δεν έχει ανάγκη να συζητήσει για τις ευρωεκλογές και πρόσθεσε:
«Το ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή πρέπει να συζητήσει για το πώς θα αξιοποιήσει τις νέες δυνάμεις που βγήκαν στο προσκήνιο απ’ το εσωτερικό του, το πώς θα δώσει απαντήσεις πειστικές στον αγώνα που κάνει για τα καθημερινά προβλήματα του λαού, γιατί αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτή είναι η προοπτική μας. Είναι άκαιρη οποιαδήποτε συζήτηση για ένα αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μήπως είστε σίγουροι ότι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές; Ο κ. Καραμανλής βρίσκεται δέσμιος αξεπέραστων προβλημάτων».
Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης παραδέχθηκε πως είναι δύσκολες οι αυτοδυναμίες σε αυτή την περίοδο, εξαιτίας και του γενικότερου κλίματος που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα, ισχυριζόμενος πως ένα νικηφόρο ΠαΣοΚ πρέπει να στηριχθεί σε δυνάμεις ευρύτερες από τα κομματικά του «τείχη» και πως η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, για το ΠαΣοΚ είναι μια στρατηγική επιλογή, δεν είναι κάτι εφήμερο.
Ο πρώην Γραμματέας του ΠαΣοΚ έστειλε… μήνυμα και προς όλους αυτούς που έχουν στήσει «μικρομάγαζα» μέσα στο κίνημα:
«Την έχω καταδικάσει επανειλημμένα αυτή την πραγματικότητα, όπου εκφράζεται και τα «μικρομάγαζα» δεν αφορούν μόνο αυτούς που δεν υποστήριξαν τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Είναι και από αυτούς που υποστήριξαν τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Οι προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές, στην κρίσιμη φάση που περνά το κίνημα, δεν έχουν καμία θέση. Υποστήριζα πάντοτε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, όποιος κι αν ήταν. Η 11 Νοεμβρίου τελείωσε μια φάση. Εκλέχθηκε πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου. Εμείς πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε τη μάχη μας».

Διαβάστε επίσης:

  • Στην Πρώτη Σερρών ο Κώστας Καραμανλής Στην Πρώτη Σερρών βρέθηκε την Παρασκευή ο Κώστας Καραμανλής. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε την Πρώτη ...


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 295 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200