serreslife

Τις Σέρρες επισκέφθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. Η παρουσία του περιορίστηκε σε απλή ενημέρωση από τους θεσμικούς παράγοντες για τα προβλήματα της πόλης και του Νομού.
«Εγώ δεν ήρθα στις Σέρρες για να κάνω εξαγγελίες και μοιράσω χρήματα. Ήρθα για να ακούσω τα προβλήματα που υπάρχουν και να τα ιεραρχήσουμε. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι πλέον στο Υπουργείο έχει περάσει η αρμοδιότητα επενδύσεις άνω των 3 εκ. ευρώ να παίρνουν έγκριση από εμάς. Αυτό μας ανοίγει την πόρτα για να έχουμε μια καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς», δήλωσε ο κ. Καράογλου.


Ο Υπουργός επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη με τον τελευταίο να του ζητά μεταξύ άλλων τρόπο χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του κλειστού κολυμβητηρίου στην Ομόνοια.
«Δυστυχώς δεν έτρεξε το πρόγραμμα «Ελλάδα» με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα. Είπαμε να δώσουμε χρήματα από τη ΣΑΤΑ αλλά εκτός από το γεγονός ότι μειώθηκε δεν μας έχουν έρθει χρήματα ακόμη. Θέλουμε αν είναι δυνατό να βρούμε τρόπο χρηματοδότησης του ώστε να ολοκληρωθεί», τόνισε ο κ. Αγγελίδης.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Μέγκλα. Ο κ. Μέγκλας του ζήτησε να ξεκολλήσουν τα δύο μεγάλα αρδευτικά έργα. Ο Υπουργός από την πλευρά του σημείωσε ότι θα ασκηθούν πιέσεις ώστε να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης έθεσε στον κ. Καράογλου το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού. Ο Υπουργός μίλησε και για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη τονίζοντας ότι θα επισκεφθούν από κοινού το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης μίλησε για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι φέρνει θετικά μηνύματα ενώ αναφέρθηκε και στο Μακεδονικό ζήτημα χαρακτηρίζοντας τους γείτονες ανιστόρητους.

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 437 επισκέπτες