xaitidis grafeioΤην αποκάλυψη στοιχείων που αποδεικνύουν ότι είκοσι τέσσερα χρόνια πριν, από το 1988, υπήρχαν γραπτές προτάσεις ανάπτυξης, τεκμηριωμένες και προσοδοφόρες για τον Νομό Σερρών, έκανε ο Ευγένιος Χαϊτίδης.
Σε δηλώσεις του, ο πρώην βουλευτής Σερρών επικαλείται έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι το 1988, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Ν. Σερρών (η παράταξη των μηχανικών που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία) είχε υποβάλει υπόμνημα προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (σ.σ. Πρωθυπουργό της χώρας δύο χρόνια αργότερα) στο οποίο προτεινόταν ολοκληρωμένο σύστημα μηχανικής άρδευσης για τον σερραϊκό κάμπο, το κόστος του οποίου θα είχε αποσβεστεί από τα παραγόμενα προϊόντα σε διάστημα έξι έως δέκα ετών.


Παράλληλα, ο κ. Χαϊτίδης φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) για τη δυνατότητα μετατροπής της βιομάζας  σε καύσιμη ύλη. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο επισημαίνεται ότι η αναλογία μεταξύ βιομάζας και πετρελαίου είναι τρία προς ένα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο στον Νομό Σερρών, υπήρχε από τότε (πριν δέκα οχτώ χρόνια) η δυνατότητα να εξασφαλισθεί καύσιμη ύλη που θα αναλογούσε σε 183.000 τόνους πετρελαίου, εξοικονομώντας 45 δισεκατομμύρια δραχμές, δηλαδή περίπου 135 εκατομμύρια ευρώ.
Και στις δύο περιπτώσεις, του αρδευτικού δικτύου και της αξιοποίησης της βιομάζας, ο κ. Χαϊτίδης δηλώνει με λύπη ότι δεν εισακούστηκε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επί σειρά ετών ήταν και κυβερνητικός βουλευτής. Το τραγικότερο όλων είναι ότι σε καιρούς οικνομικής κρίσης, μπορεί κανείς πολύ εύκολα να διαπιστώσει ότι μόλις δύο χαμένες ευκαιρίες θα μπορούσε να δώσουν λύσεις με ιδιαίτερα μεγάλα οφέλη για τον τόπο, την οικονομία και την ανάπτυξή του.

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 367 επισκέπτες