magriotis_gΜαγκριώτης: «Η χώρα ξανακέρδισε αξιοπιστία»
Δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη από τις Σέρρες για την οικονομική κρίση.

Έντονη κριτική στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην οικονομική κατάσταση και στήριξη της Ελλάδας άσκησε από τις Σέρρες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, εκπροσωπώντας σήμερα την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην πόλη των Σερρών.

Ο κ. Μαγκριώτης μεταξύ άλλων ανέφερε «Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, η χώρα ξανακέρδισε αξιοπιστία. Είμαστε σίγουροι πως υλοποιώντας το κοινωνικό και οικονομικό μας πρόγραμμα θα βγούμε από το τέλμα και το αδιέξοδο. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ελληνική κυβέρνηση, έδειξαν στους Ευρωπαίους και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα πως μπορεί για κάποιο διάστημα να κρύβονται πίσω από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Όμως τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, είναι και τα προβλήματα της Ευρώπης. Αποκαλύπτουν το μεγάλο πολιτικό έλλειμμα, αποκαλύπτουν την έλλειψη θάρρους και τόλμης των Ευρωπαίων ηγετών να πάμε μπροστά, σε έναν κόσμο, με έντονο ανταγωνισμό, όπως είναι σήμερα η διεθνοποιημένη οικονομία. Σε ένα κόσμο που αναδεικνύει νέες δυνάμεις. Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρά με βήμα σιγανό. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα οι ισχυρά οικονομικές χώρες, δεν πρέπει να κοιτούν μόνο τον εαυτό τους. Η Ευρώπη θα κερδίσει το παρόν και το μέλλον μόνο εάν είναι ενωμένη και έχει κοινές επιλογές και κοινές πολιτικές Αυτό το μήνυμα μεταφέρει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου. Είμαι βέβαιος πως ο ελληνικός λαός που παρ’ όλες τις δυσκολίες, ιδιαίτερα οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα, στηρίζουν αυτή την επιλογή. Να είναι βέβαιοι οι Έλληνες πολίτες πως πρωτίστως, από τις πρώτες μέρες της ανάκαμψης της οικονομίας, αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις που βάζουν πρώτες πλάτη και κάνουν θυσίες για να βγούμε από το αδιέξοδο, θα είναι κερδισμένες. Η πρώτη επιστροφή της οικονομικής ανάτασης θα είναι γι' αυτούς. Αυτή είναι η δέσμευση μας και σε αυτόν τον δρόμο προχωρούμε.»

Εξάλλου, ο υφυπουργός αναφερόμενος στη σημερινή ιστορική επέτειο επεσήμανε τα εξής: «Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα να εκπροσωπώ την κυβέρνηση στις Σέρρες, την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Οι μέρες αυτές, όπως της εξέγερσης της 25ης του Μάρτη 1821, μας δημιουργούν και πάλι την συγκίνηση, αλλά και μας εμπνέουν. Μας θυμίζουν πως όταν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε. Αυτό ζήτησαν και οι Έλληνες του '21 και αυτό πέτυχαν, την ελευθερία τους. Οι Έλληνες είναι ένας λαός ταυτισμένος με τους αγώνες για την ελευθερία, τη συλλογική και ατομική αξιοπρέπεια σε όλη τη διαχρονική διαδρομή του έθνους. Και αυτό το μήνυμα και αυτή η ιδιότητα τους συμπυκνώνεται στην εξέγερση του '21. Λαός ανυπότακτος, λαός αντιστασιακός. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και σήμερα. Δίνουμε τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες, για τον τόπο, την κοινωνία και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά».

με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 377 επισκέπτες