Την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για τη γενέτειρα του απέδειξε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και παρά το βαρύ του πρόγραμμα μετέβη στις Σέρρες προκειμένου να παραστεί εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Μάχης της Τερπνής που έμελλε να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα ελευθερίας για τις Σέρρες τη Νιγρίτα και τη Μακεδονία.

Ήταν ιδιαίτερη η τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω και φέτος την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Μάχης της Τερπνής, που εμέλλε να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα ελευθερίας για τις Σέρρες, τη Νιγρίτα και την Μακεδονία.

Ο ελληνικός στρατός με τη συνδρομή των γενναίων κατοίκων της Βισαλτίας πολέμησε ηρωικά και με αυταπάρνηση, καταφέρνοντας να απωθήσει τους Βούλγαρους εισβολείς και να ματαιώσει τα σχέδια τους για την κατάληψη της Θεσσαλονίκης.

Η καθοριστική συμβολή των προγόνων μας στην οριστική απελευθέρωση της Μακεδονίας, ο ηρωισμός και η θυσία τους «υπερ βωμών και εστιών», πάντα μας γεμίζουν υπερηφάνεια αλλά και θαυμασμό για το σθένος, το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους.

Σήμερα, 110 χρόνια μετά, η περιοχή αυτή της Βαλκανικής έχει αφήσει πίσω της οριστικά εκείνα τα ταραγμένα χρόνια. Με τη Βουλγαρία έχουμε σφυραλατήσει ισχυρές σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στενής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό είναι αποτέλεσμα του σταθερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας μας αλλά και της εδραίωσής της στους Διευρωπαϊκούς θεσμούς, έγραψε ο Κώστα Καραμανλής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: