Μήνυμα αλλαγής σελίδας όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως για τον τόπο, έστειλαν από τις Σέρρες ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κώστας Χρυσόγονος, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έκαναν λόγο για “τοξικό κλίμα που διαμορφώνεται την προεκλογική περίοδο με στόχο την συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ”, τονίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το καταφέρουν.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στις Σέρρες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε  η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά και για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του νομού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν την εκδήλωση  ο κ.  Χρυσόγονος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη γενέτειρα πόλη του, ενώ χαρακτήρισε τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ως «ψηφοδέλτια νίκης», στα οποία- όπως είπε- κυριαρχεί η παρουσία νέων ανθρώπων και υπάρχει ανανέωση κατά 2/3.

«Είμαστε έτοιμοι να σημάνουμε την αλλαγή σελίδας όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως για τον τόπο. Χρειαζόμαστε μια νέα πορεία, μακριά από τις εκδοχές της συντήρησης που εκπροσωπούν τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάμε μια πορεία νίκης για τις εκλογές που δεν θα αργήσουν» δήλωσε ο κ. Χρυσόγονος.

Πολιτική «επίθεση» τόσο εναντίον της ΝΔ, όσο και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, με τον ίδιο να υποστηρίζει καταρχάς πως τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας απίστευτος πόλεμος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, «ένας πόλεμος πίεσης, με fake news, με ανυπόστατες κατηγορίες και μεθόδους που τις είχαμε ξεχάσει στην Ελλάδα και εμφανίζονται ξανά μετά από τόσα χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη γίνεται απόπειρα να «συρρικνωθεί» ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε: «για να μπορέσει να πετύχει ο μεν κ. Μητσοτάκης την πρωθυπουργία με αυτοδυναμία, γιατί αλλιώς η Ελλάδα θα πάει δήθεν στο χάος, ο δε κ. Τσίπρας να είναι ξανά πρωθυπουργός, γιατί θα έρθει πρώτο κόμμα κι αν δεν έρθει δεν θα κάνει κυβέρνηση κι επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια φάση που ό,τι και να κάνουν δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ρυθμιστής των μετεκλογικών εξελίξεων με ένα συγκεκριμένο τρόπο, είναι το «αγκάθι» στα σχέδιά τους».

Ο βουλευτής και πρώην Υπουργός υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ “μένει στον θεσμικό χαρακτήρα, μένει στις προτάσεις του και στην άποψη ότι η πρώτη εκλογή δεν είναι μια εκλογή για… πλάκα, αλλά είναι μια εκλογή ουσιώδης, μέσα από την οποία ο λαός θα εκφραστεί και μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία θα μπορούσε και θα έπρεπε να σχηματιστεί κυβέρνηση”.

«Οι άλλοι δύο αρνούνται να μπουν σε τέτοιες διαδικασίες και στεναχωριούνται όταν εμείς λέμε ότι όταν εμείς θα πάρουμε την τρίτη εντολή που είναι συνταγματική διάταξη και το επιβάλλει και δεν είναι μικρομεγαλισμός, εμείς θα πούμε το πρόγραμμά μας, τα βασικά σημεία, με βάση τα οποία θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με όποιον θέλει να κάνει μαζί μας κυβέρνηση και τον τρόπο που θα κυβερνηθεί η χώρα, που θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον τρόπο που κυβέρνησαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης και θα ζητήσουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση που έχουμε.» δήλωσε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Αναφερόμενοι στα ζητήματα της οικονομίας επισήμαναν πως  και τον μήνα Ιανουάριο η ακρίβεια στο ράφι δεν λέει να σταματήσει. Ενώ ο γενικός πληθωρισμός κινείται στο 7%, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα φτάνουν στο 15,4%, κάτι το οποίο δείχνει την απουσία ελέγχων στην αγορά και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ακόμη ότι για άλλον έναν μήνα τα ευάλωτα νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα «πληρώνουν το μάρμαρο» της κρίσης, ενώ οι λίγοι και ισχυροί, αλλά και το ίδιο το κράτος, σωρεύουν έκτακτα κέρδη από τις αυξήσεις στις τιμές και τα έσοδα από την έμμεση φορολογία.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης, μαζί με πραγματικά αυστηρούς ελέγχους και επιβολή έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών, παραμένουν η μόνη δίκαιη και αποτελεσματική λύση, σημείωσαν.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: