«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το κεντρικό πολιτικό μήνυμα, που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών. Γι’ αυτό πρέπει να καταγραφεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ» υποστήριξε από τις Σέρρες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Επικεφαλής  κλιμακίου υποψηφίων ευρωβουλευτών ήταν κεντρικός ομιλητής της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε την Παρασκευή η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή  Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, προτρέποντας τους πολίτες για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και στήριξη του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στην Ε.Ε. ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε  πως  διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης και πως χρειάζεται επανεκκίνηση μέσα από μία νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες.

«Οι ευρωεκλογές βέβαια θα κρίνουν το πώς θα πορευτούμε και στις εθνικές εκλογές. Θα είναι ένα πρόκριμα οπωσδήποτε. Και για αυτό ακριβώς, μάχομαι για να έχει η ΝΔ ένα μεγάλο προβάδισμα, μια μεγάλη διαφορά, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εθνικές εκλογές» υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο κ.Μεϊμαράκης.

«Εγώ μιλάω συνθετικά, ευρωπαϊκά και διαφορετικά»

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Γραμματέα της  Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη , οποίος άφηνε υπόνοιες για κίνδυνο νοθείας των εκλογών ο κ.Μεϊμαράκης τις απέδωσε σε … παρότρυνση προς τα στελέχη του κόμματος για συμμετοχή αφενός στην εκλογική διαδικασία και αφετέρου να συμμετέχουν ως εκλογικοί αντιπρόσωποι, διευκρινίζοντας  πως ο ίδιος πλέον ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ασχολείται με τις ευρωεκλογές και  μιλάεισυνθετικά, ευρωπαϊκά και διαφορετικά .

«Ήθελε να δώσει περισσότερη έμφαση στους νεοδημοκράτες να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους και να μετέχουν ως εκλογικοί αντιπρόσωποι στην εκλογική μάχη. Κατά συνέπεια αυτά είναι θέματα που μπορεί να απαντήσει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής ή ο ίδιος ο γραμματέας» δήλωσε ο κ.Μεϊμαράκης«Εγώ σας εκφράζω και σας μεταφέρω την άποψή μου θεωρώ δε όπως είπε και ο ίδιος ότι θα εξασφαλίσουμε όλοι μαζί μέσω και της διακομματικής τις εκλογές όπως αυτές πρέπει να γίνουν σε μία δημοκρατία. Αυτά είναι θέματα παραπολιτικά και εσωκομματικά πια για μένα. Εγώ όπως καταλαβαίνετε μιλάω συνθετικά, μιλάω ευρωπαϊκά, μιλάω διαφορετικά για αυτό και ακριβώς σας είπα ότι αυτά θα τα συζητήσει το κόμμα και θα πάρετε τις συγκεκριμένες απαντήσεις από το κόμμα».

Πλήθος κόσμου

Κατάμεστη ήταν από στελέχη, μέλη και φίλους της Ν.Δ. η αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξενία», ενώ ιδιαίτερη σημαντική είναι η συμμετοχή της νελαίας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι υποψήφιες ευρωβουλευτές της Ν.ΔΠέγκυ Σταθακοπούλου, Κατερίνα Μάρκου και Βασιλική Λαζαράκου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Στην Πρώτη Σερρών ο Κώστας Καραμανλής Στην Πρώτη Σερρών βρέθηκε την Παρασκευή ο Κώστας Καραμανλής. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε την Πρώτη ...