Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης επεσήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Οικονομίας Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στις Σέρρες , στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας της στο νομό Σερρών. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στην αλλαγή του μοντέλου του αγροτικού τομέα ,με κύρια στοιχεία τον ανταγωνισμό,  την εξωστρέφεια, την βιωσιμότητα , τα ποιοτικά προϊόντα και τα προϊόντα  ταυτότητας.

Τόνισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση στήριξης του αγροτικού κόσμου , με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το ακατάσχετο , την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενω στο νέο σχέδιο για τις 120 δόσεις συμπεριλαμβάνεται και ο αγροτικός κόσμος.

Επεσήμανε τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και σημείωσε πως σήμερα επιχειρείτε μια μεγάλη αλλαγή, τονίζοντας την αναγκαιότητα για συνεργατικότητα που θα δώσει την ώθηση στον αγροτικό τομέα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνοποιήσεις ζώων και γάλακτος , είπε πως αποτελεί μια πληγή και θα αντιμετωπιστεί με εντατικοποίηση των ελέγχων , ενω πέρα απο τις προσλήψεις που έχουν γίνει  στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα ενισχυθούν με νέο προσωπικό το επόμενο διάστημα.

Για το γάλα σημείωσε πως καθιερώθηκε το δελτίο παράδοσης κάτι που προστατεύει του κτηνοτρόφους , ενω για την διώρυγα  3Κ, που εδω και χρόνια βρίσκεται σε εκκρεμότητα , επεσήμανε πως ακόμη δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επικαιροποιημένη μελέτη ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της.

Για την βιομηχανία ζαχάρεως επεσήμανε πως πρόθεση του υπουργείου ήταν και είναι να επαναλειτουργήσει, αλλά τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δυσεπίλυτα, αλλά βαδίζουμε , είπε, προς λύση του προβλήματος.  Ωστόσο εξασφαλίστηκε ποσό 1.000.000 ευρώ για τους τευτλοκαλλιεργητές για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Χαρακτήρισε πλεονέκτημα της ελληνικής κτηνοτροφίας τις εγχώριες φυλές ζώων , κάτι που το υπουργείο θα στηρίξει.

Η κυρία Τελιγιορίδου συνοδεύονταν απο την βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή και στελέχη του κόμματος,  ενω αύριο  στις 9.45 το πρωί  θα επισκεφτεί την βιοτεχνία παραγωγής και συσκευασίας μελιού « Μελισσοκομίας Αμφίπολης» στο Ροδολίβος και στις 10.30 θα ολοκληρώσει την περιοδεία της με επίσκεψη στο λιμάνι της Αμφίπολης και συνάντηση με τον εκεί δήμαρχο.

Διαβάστε επίσης:

  • Στον Προμαχώνα ο Θεόδωρος Καράογλου Τον τελωνειακό σταθμό του Προμαχώνα θα επισκεφτεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας -Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 457 επισκέπτες