serreslife

Σε δάνειο, συνολικού ύψους 650.000 ευρώ, που μάλιστα έλαβε μετά από επίμονη προσπάθεια της δανείστριας γιατί ο ίδιος -όπως είπε- δεν τα ήθελε τα χρήματα, απέδωσε τα ποσά που φέρονται να είναι αποτέλεσμα τοκογλυφίας, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρνούμενος τις κατηγορίες της συνέργειας σε τοκογλυφία και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που του έχουν αποδοθεί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια στην καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005. Για αυτό φέρεται να έλαβε «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» που προσδιορίζεται στα 1.757.800 ευρώ.

Όπως είπε στο δικαστήριο, το δάνειο που έλαβε το 2003 από την Οδέττη Πετρίδου, συνολικό ύψος 650.000 ευρώ, ήταν για την αγορά και κατασκευή ενός σπιτιού. «Με πίεσε η Πετρίδου. Πήρα ένα τραπεζικό δάνειο 200 χιλιάδες, και εκείνη προσφέρθηκε αρχικά να μου δώσει 50.000 σαν δώρο. Της είπα όχι, αλλά εκείνη επέμενε. Μετά χρειάστηκα να πάρω κι άλλο δάνειο, αλλά πάλι μου ειπε ότι θα μου τα δώσει εκείνη. Την άλλη μέρα είχα στο λογαριασμό μου 44.100 ευρώ» είπε και πρόσθεσε πως η καπνέμπορος του είπε να βάλει τα «καλύτερα υλικά» και για αυτό «ο προϋπολογισμός βγήκε μεγάλος». Συμφωνήθηκε κατά τον κατηγορούμενο να εξοφληθεί το ποσό από αρχές του 2007 άτοκα και για δέκα έτη, καταβάλλοντας 7.000 ευρώ το μηνα.

Ο Γιάννης Ανθόπουλος υποστήριξε επίσης πως «πριν το 2004 απλά πήγαινα μαζί της σε συναντήσεις. Ήμουν η ασπίδα της, ένιωθε ασφάλεια. Πήγαινα ως «γλάστρα». Ήθελε δίπλα της τον υπουργό, το βουλευτή για να ενισχύσει το κύρος της για τη σταδιακή αύξηση των συναλλαγών της. Αφού έπαψα να είμαι βουλευτής, το 2004 έγινε ο επικεφαλής της δικηγορικής της ομάδας» ενώ αναφέρθηκε και στη «τελική ρήξη» όπως τη χαρακτήρισε: «Ξαφνικά μου είπε ότι δεν θα πληρώσει δεκάρα, χωρίς να μου δώσει κάποια άλλη εξήγηση. Με ένα σκαιό ύπνος, είπε «δεν τους πληρώνουμε, της είπα ότι έτσι έχασα την αξιοπρέπειας μου».

Πρόεδρος: γιατί το πήρατε προσωπικά; Δικηγόρος ησασταν. Ο,τι σας έλεγε ο εντολέας σας κάνατε

Κατηγορούμενος: Είναι θέμα τιμής. Παραιτήθηκα αμέσως γιατί με εκμεταλλεύθηκε. Ήταν το χειρότερο που μπορεί να συμβει. Ο Τσουκαλίδης (συγκατηγορούμενος) εύλογο ήταν ότι θεώρησε πως τη βοήθησα να τον κοροϊδέψω. Ντράπηκα...

Πρόεδρος: Σαν πολύ προσωπικά το είχατε παρει. Νομικός σύμβουλος ησασταν.

Κατηγ: Έχω το καθήκον της αλήθειας...

Πρ: Τι σχέση έχει; Βλέπω μια προσωπική εμπλοκή. Καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια του δικηγόρου επειδή είναι ο εντολέας μπαταξής;

Κατηγ: Έχω ευαισθησία. Την είχα παντα. Στο δικό μου το λόγο στηριζόντουσαν όλα.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον πρώην υπουργό, στο εδώλιο κάθονται οι εκπρόσωποι της Namaco που αντιμετωπίζουν τις πράξεις της τοκογλυφίας από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση αυτή και συγκεκριμένα στον επανέλεγχο προστίμου ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ, στη Namaco (μετέπειτα Gennet) είχε εμπλακεί και η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαϊδου, η οποία απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απιστίας με βούλευμα.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης: