Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους κ.κ. Νίκο Παππά, Λευτέρη Αβραμάκη και Χρήστο Γιαννούλη, υποδέχθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο των Σερρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε τα στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη έργα σε όλο το μήκος της λεκάνης απορροής του ποταμού Στρυμόνα, προϋπολογισμού 13.100.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι ήδη έχουν εκτελεστεί στο ανατολικό ανάχωμα της Λίμνης Κερκίνης έργα ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ, με ορατό αποτέλεσμα την αντοχή των υποδομών που κατασκευάστηκαν, κατά τις πρόσφατες υδάτινες ροές από την Βουλγαρία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το κλιμάκιο για την υπογραφή από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα της σύμβασης για την εκπόνηση του σχεδίου συνολικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Νίκο Παππά αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, λόγω της ιδιαίτερης ενασχόλησής του με τον τομέα αυτό.

Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλος ευχαρίστησε τον Σερραίο βουλευτή κ. Λευτέρη Αβραμάκη για τα θετικά του σχόλια, όσον αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.

Διαβάστε επίσης: