Καθόλα έτοιμες δηλώνουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων Σερρών για την αντιμετώπιση των αναγκών που πιθανόν να προκύψουν από την επέλαση τoυ κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «Λέανδρος» που πλήττει από την Πέμπτη τη χώρα.

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έπεσαν χθες το βράδυ στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα,από το ύψος της Δορκάδας ως τον σταθμό διοδίων Στρυμονικού, όπως και στα ορεινά τμήματα των Δήμων Αμφίπολης, Βισαλτίας, Σερρών και Σιντικής, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

  • Από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών τέθηκαν σε επιφυλακή πέντε εκχιονιστικά μηχανήματα και δύο διαμορφωτές γαιών για την εξυπηρέτηση του οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς της. Παράλληλα, έγινε μεταφορά αλατιού στην Αλιστράτη, στην Παλαιοκώμη και στη Ροδόπολη για τις ανάγκες του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, όπως επίσης έγινε διανομή σάκων αλατιού σε όλες τις γέφυρες της Π.Ε. Σερρών.
  • «Στο Δήμο Αμφίπολης χιόνισε χθες το βράδυ στην Πρώτη και στο Ροδολίβος. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας δεν υπάρχουν, ωστόσο, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας μηχανήματα του Δήμου στάλθηκαν στις Μονές Παναγίας Εικοσιφοινίσσας και  Αναλήψεως»,  δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος.
  • «Μόνο στα ορεινά του Δήμου, στο Λαγκάδι και την Τριανταφυλλιά έπεσε λίγο χιόνι, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Αναμένονται  χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας, Θοδωρής Βαδικόλιας.
  • «Μηχανήματα στείλαμε και αλάτι στην Ορεινή και στον Ξηρότοπο. Χιόνισε και στην Άνω Βροντού, αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουμε. Παρέμβαση έγινε σήμερα στον οικισμό της Χρυσοπηγής, λόγω χαμηλής θερμοκρασίας», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αντιδήμαρχος  Σερρών, Γιώργος Νυχτοπάτης. Όσον αφορά την ετοιμότητα του Δήμου Σερρών, πέρα από τα μηχανήματα των υπηρεσιών του, υπάρχει συνεργασία και με ιδιώτες, οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν με επιπλέον μηχανήματα σε περίπτωση έκτακτων αναγκών. Προμηθεύτηκε 250 τόνους αλατιού και 1.000 σάκους των 10 κιλών, που προστέθηκαν στους 250 τόνους αλατιού και 500 σάκους των 10 κιλών, που ήδη υπήρχαν στις αποθήκες του Δήμου.
  • Για την ετοιμότητα του Δήμου Σιντικής διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της περιοχής, Ιωάννης Τορονίδης. Χιονόπτωση σημειώθηκε σε Καστανούσσα, Πορόια, Αχλαδοχώρι, Καρυδοχώρι, Καπνόφυτο και Άγκιστρο, χωρίς, όμως,  να σημειωθούν προβλήματα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 219 επισκέπτες