serreslife

Ως απολύτως επιτυχημένο κρίθηκε από όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτό, το Agribusiness Forum που έλαβε χώρα στις Σέρρες στις 1-3 Νοεμβρίου 2018.
Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών , το Ε.Β.Ε.Σ και το Geo Routes Cultural Institute κέρδισαν το «στοίχημα» της σημαντικής αυτής διοργάνωσης και έχτισαν τις βάσεις για την καθιέρωση ενός σπουδαίου θεσμού.

Η συμμετοχή στο συνέδριο ήταν εντυπωσιακή και οι ομιλίες των διακεκριμένων επιστημόνων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και οδήγησαν στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα.
Η αυλαία του συνεδρίου άνοιξε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου με τον διαγωνισμό καινοτομίας δέκα νεοφυών επιχειρήσεων οι οποίες, αφού παρακολούθησαν ένα εντατικό εκπαιδευτικό εργαστήριο διάρκειας δύο ημερών, παρουσίασαν το προϊόν τους και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές από όλους για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται , πρεσβεύοντας το νέο, το καινοτόμο στο αγροδιατροφικό πεδίο.
Οι επόμενες δύο ημέρες (2-3 Νοεμβρίου) έφεραν στις Σέρρες δεκάδες ομιλητές που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ανέπτυξαν θέματα που σχετίζονται με το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην νέα ψηφιακή εποχή. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στις επτά συνολικά συνεδρίες των δύο ημερών ήταν :
1.Κ.Α.Π. στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2020
2. Χρηματοδοτικά εργαλεία για καινοτόμες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα
3. Εφοδιαστική αλυσίδα και Logistics
4.Σύγχρονες καλλιέργειες
5.Έξυπνη κτηνοτροφία
6. Έξυπνα θερμοκήπια
7. Συμπράξεις ιδιωτικού-δημοσίου τομέα και Κυκλική Οικονομία
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο γεωθερμικό πεδίο της Νιγρίτας όπου οι σύνεδροι παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής σπιρουλίνας.
Την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο οποίος επισήμανε τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από αυτό για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το συγκεκριμένο εγχείρημα είχε απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστώ θερμά τους διακεκριμένους επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους συνέδρους , τους χορηγούς , τους πολύτιμους εθελοντές μας αλλά και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών . Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Ε.Β.Ε.Σ και το Geo Routes Cultural Institute για την αγαστή συνεργασία που είχαμε, η οποία οδήγησε στην άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου. Στόχος μας είναι το Agribusiness Forum να καταστεί θεσμός», δήλωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης

Διαβάστε επίσης: