Διαδικτυακά θα συνεχισθούν τα μαθήματα στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ όσο διαρκεί η έκτακτη ανάγκη της παρεμπόδισης, που διαδέχθηκε την κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές διότι –όπως υποστηρίζουν – ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού είναι μεγάλος, λόγω της ηλικίας των μαθητών (μέσος όρος 45 έτη) και της αδυναμίας συνεχούς απολύμανσης και αερισμού των χώρων, καθώς λειτουργεί με δύο βάρδιες, αλλά και της μετακίνησης των ενήλικων μαθητών από κάθε σημείο της Π.Ε Σερρών.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Σερρών το μέλος του 15μελούς Στάθης Πολίτης κατόπιν της απόφασης των μαθητών για παρεμπόδιση, τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Παράλληλα είπε, πως σύντομα αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα, από το Υπουργείο Παιδείας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Την Τετάρτη έγινε σύγκλιση του Σχολικού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, με τη συμμετοχή του Δ/ντη του σχολείου, των καθηγητών, εκπροσώπων των μαθητών του Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του εκπροσώπου του Δήμου Σερρών και εκπροσώπων του συλλόγου γονέων, όπου οι μαθητές ενημέρωσαν για τους λόγους που αποφάσισαν παρεμπόδιση.

«Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την ασφάλεια και υγεία των μαθητών των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας. Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα του ότι δεν μπορεί και δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών και καθηγητών για την δια ζώσης εκπαίδευση» αναφέρουν οι μαθητές του 4ου ΕΠΑ.Λ.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 236 επισκέπτες