Βαθιά ανήσυχος για τον επερχόμενο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την ανεπίσημη, επίσκεψη του, την Τρίτη το απόγευμα, στο Βαμβακόφυτο του Δήμου Σιντικής.

Στην αντιφώνηση του προς τον κλήρο και τους πιστούς , τόνισε πως ” Προμηνύονται περισσότερες δυσκολίες τον επερχόμενο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης”. Ευχήθηκε να βρει η ανθρωπότητα την κανονική τροχιά της και να τερματιστεί το ταχύτερο δυνατό ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις τόσες χιλιάδες νεκρούς εκατέρωθεν. Οπως του είπε ο Άγιος Κιέβου περισσότεροι απο 50.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο τον άδικο, αδικαιολόγητο, ανθρωποκτόνο και αδελφοκτόνο, οπως τον χαρακτήρισε , με τη Ρωσία στα καλά καθούμενα να εισβάλει σε ενα κυρίαρχο και γειτονικό κράτος. Μεγάλες είναι οι καταστροφές , ειπε και στις εκκλησίες καθώς 200 καταστράφηκαν. Κατέληξε με την ευχη να ερθει η ειρήνη σε ολο τον κόσμο.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι πιστοί στον Οικουμενικό Πατριάρχη οι οποίοι τον έραναν με ροδοπέταλα την ώρα που κατευθυνόταν προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο του οποίου τον περίμεναν δύο νεαρά κορίτσια με παραδοσιακές στολές και του έδωσαν μία ανθοδέσμη.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την ανταπόκριση του να επισκεφτεί την περιοχή, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης και ο Πρόεδρος του Βαμβακοφύτου Πασχάλης Βισέρης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 359 επισκέπτες