Την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, στις 4:30 το απόγευμα, στο Επισκοπείο Σερρών, παρουσίᾳ του ευαγούς Κλήρου, της Σερραίας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φ. Αραμπατζή, βουλευτών του νομού, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλου, των Δημάρχων Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφη και Εμμ. Παππά κ. Δ. Νότα, των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών αρχών και πλήθους λαού.

Ο Σεβ. ευχήθηκε ολοψύχως, σε όσους κατέκλυσαν τους χώρους του Επισκοπείου, όπως «Ο φιλάνθρωπος Κύριος, ευλογήσει δαψιλώς το νέο έτος 2020 από τον πλούτο της αγάπης Του, ώστε να είναι για όλους, τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τον φιλόχριστο λαό, αλλά και την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, έτος ευλογίας, μετανοίας, αγιασμού, σωτηρίας, αγάπης, ειρήνης, υγείας και προκοπής.

Είναι ανάγκη, ετόνισε ο Σεβ., να σφυρηλατήσουμε την μεταξύ μας ενότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας χρόνιας.

Να αποβάλουμε τις προκαταλήψεις που μας απομακρύνουν τον έναν από τον άλλον.

Να αντιληφθούμε επιτέλους ότι, είναι ασυγκρίτως περισσότερα και σπουδαιότερα εκείνα που μας ενώνουν και ελάχιστα, αν μη και ουσιαστικώς ανύπαρκτα, αυτά που νομίζουμε ότι μας χωρίζουν.

Ας αγωνιστούμε με σύνεση και συνέπεια, ώστε ο νέος χρόνος να γίνει θαλερό φυτώριο πίστεως, αγάπης, ελπίδος και προόδου για τον τόπο μας».

Στη συνέχεια, μετά την όμορφη και ζεστή αυτή ακολουθία, τελέσθηκε ο Μέγας, πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της κατά Σάρκα περιτομής του Κ.Η.Ι.Χ. και της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, στο τέλος του οποίου τιμήθηκαν με την ανώτερη διάκριση της Εκκλησίας των Σερρών, δηλαδή τον Σταυρό του Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα οι: Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Σεβαστόπουλος και Αιδεσιμ. Σταυρ. Οικονόμος Γεώργιος Νινές, για την καρποβριθή, θεοφιλή, πνευματική και λειτουργική τους διακονία και προσφορά στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας των Σερρών, για χρονικό διάστημα πάνω από 50 χρόνια.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης των Σερρών, στη σύντομη ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «κατά τον μεγάλο Απόστολο των Εθνών Παύλο, ''Οι καλώς προεστώτες Πρεσβύτεροι διπλής τιμής αξιούσθωσαν''. Η αγία ιερωσύνη είναι ανάβασις στον Σταυρό, κατάβασις στον Άδη αλλά και εμπειρία Αναστάσεως. Οι ιερείς μας, που υπηρετούν με αυταπάρνηση και θυσιαστικό φρόνημα την Εκκλησία, την κοινωνία και την πατρίδα, είναι άξιοι κάθε τιμής, σεβασμού και αγάπης. Οι πολιοί Πρεσβύτεροι της Εκκλησίας μας, που τιμούμε αξιοχρέως απόψε, τόνισε, υπηρετούν, εδώ και μία πεντηκονταετία, ευόρκως το ιερό θυσιαστήριο, σπέρνουν φιλοπόνως τον Ευαγγελικό λόγο, εργάζονται ως τα φιλάνθρωπα χέρια της Εκκλησίας που αγιάζουν και στηρίζουν ποικιλοτρόπως τον λαό του Θεού».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος, ως Πρόεδρος του Δ. Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Παναγία η Πονολύτρια» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, προσέφερε 179 συνολικώς υποτροφίες ύψους 30.000 €, σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες και ευχήθηκε πατρικώς προς όλους, ο Υιός και Λόγος του Θεού να χαρίζει πίστη, πρόοδο, ελπίδα και αγάπη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «Η τοπική μας Εκκλησία στα πλαίσια της κοινωνικής και φιλανθρωπικής της διακονίας, αφουγκράζεται τις ανάγκες των παιδιών Της, επιβραβεύει τους κόπους τους, ενθαρρύνει τον αγώνα τους, μεριμνά ιδιαιτέρως για την πνευματική, ηθική και υλική θωράκιση των νέων μας».

Πηγή: romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 558 επισκέπτες