pezodromisi_em_andr

Υπέρ της ενέργειας πεζοί και καταστηματάρχες Κατά ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγοί.

Συνάντηση οδηγών ταξί, Αστικών και καταστηματαρχών με Πέτρο Αγγελίδη.

Στον αποκλεισμό της οδού Εμ Ανδρόνικου στο τμήμα της Βασιλέως Βασιλείου και Ερμού από την οδική κυκλοφορία μετατρέποντας την και τυπικά σε πεζόδρομο προχώρησαν χτες το πρωί οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών. Σύμφωνα με το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών προχωρά στη πεζοδρόμηση της οδού Εμμανουήλ Ανδρόνικου. Ειδικότερα, πεζοδρομείται δοκιμαστικά, μετά τις σχετικές μετρήσεις, τα αποτελέσματα της νέας αυτής προσωρινής ρύθμισης θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για τον περαιτέρω κυκλοφοριακό σχεδιασμό.


Η κίνηση βρίσκει θετικούς τους πεζούς οι οποίοι υποδέχτηκαν το νέο καθεστώς κυκλοφοράς στην περιοχή πεζοδρόμησης πραγματοποιώντας την ημερήσια βόλτα τους χωρίς να ανησυχούν για τα αυτοκίνητα. Όπως μας δήλωσε η περαστικός κ. Μαριάννα: «Φυσικά και πρόκειται για κάτι θετικό, μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης χωρίς να ανησυχούμε για αυτοκίνητα ή λεωφορεία».

Ευχαριστημένη από την κίνηση της Δημοτικής αρχής εμφανίζονται και οι επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα επί της οδού, καθώς θεωρούν πως η αύξηση της προσέλευσης των πεζών θα φέρει πελάτες. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Φραγγίδη ιδιοκτήτη καταστήματος Fast Food: «Η κίνηση είναι προς το καλό, ο κόσμος θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς φόβο. Μέχρι σήμερα φοβόμασταν τυχόν ατυχήματα κυρίως λόγω της διέλευσης βαρέων οχημάτων, όπως τα λεωφορεία. Είναι ωραία να υπάρχει πεζόδρομος σε κάθε πόλη. Πλέον ο κόσμος μπορεί να πιει τον καφέ του και να φάει το σουβλάκι του χωρίς να ανησυχεί για τα αυτοκίνητα».

Ωστόσο υπάρχει και η αντίθετη πλευρά με τους οδηγούς να αντιδρούν στην επέμβαση, ισχυριζόμενοι πως η πεζοδρόμηση τους αναγκάζει να διανύουν μεγαλύτερη απόσταση προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους, μιας και η Εμ Ανδρόνικου αποτελεί σημαντικό οδικό άξονα για την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης. Την μεγαλύτερη αντίδραση προβάλλουν οι επαγγελματίες οδηγοί λεοφωρείων-ταξί. Σε δηλώσεις που μας παραχώρησε ο Πρόεδρος του σωματείου ταξί κ. Μπάρμπας καταλόγισε ευθύνες στην Δημοτική Αρχή: «Η άποψη μας είναι γνωστή  θα ακολουθήσουμε τις απόψεις που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο. Οι επαγγελματίες οδηγοί ανήκουν στο σύνολο αυτό. Η Εμ Ανδρόνικου έχει χαρακτηριστεί ως οδός ήπιας κυκλοφορίας, όταν ρωτήσαμε τον κ. Αγγελίδη τη πιθανότητα πεζοδρόμησης, ο ίδιος μας απάντησε πως τα ταξί θα μπορούν να διασχίζουν τη οδό. Εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας στον κ. Αγγελίδη ο οποίος θα μας δεχτεί το πρωί της Παρασκευής μαζί με τους οδηγούς λεωφορείων και αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών».


Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 349 επισκέπτες