mpakirtzis_protomiΔείτε Φωτογραφίες. Την προτομή του αείμνηστου πολεμιστή των Βαλκανικών αγώνων, των Παγκοσμίων πολέμων και της εθνικής αντίστασης Ευριπίδη Μπακιρτζή αποκάλυψαν ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης και τ. υφυπ. και Βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης, το πρωί της περασμένης Κυριακής 15 Μαΐου.      
Η προτομή του Σερραίου στρατηγού, βρίσκεται στη πλατεία της συμβολής των οδών Ερμού και Παναγή Τσαλδάρη και είναι δωρεά της Εταιρείας Μελέτης & Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (ΕΜΕΙΣ).


Ο Δήμαρχος

«Με συναίσθηση του χρέους μας ημών των νεωτέρων, απέναντι στον γενναίο άνδρα, στρατηγό, Ευριπίδη Μπακιρτζή, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών αποφάσισε την τοποθέτηση της προτομής του στο κεντρικό αυτό σημείο της πόλης μας».   
Τα παραπάνω επισήμανε, κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων ο Δήμαρχος, ο οποίος, στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε:
«Τιμούμε σήμερα (έστω και με χρονική καθυστέρηση), με μια απλή και σεμνή τελετή, ένα συμπατριώτη μας πολεμιστή με διακρίσεις για τις ανδραγαθίες του, ένα φλογερό πατριώτη, έναν ανιδιοτελή ιδεολόγο, ο οποίος πολέμησε τόσο στα πεδία των μαχών, όσο και στα πεδία των ιδεών.
Τιμούμε ένα Σερραίο λαϊκό αγωνιστή, ο οποίος ανάλωσε όλη σχεδόν τη ζωή του στον ιερό σκοπό της ελευθερίας και των ιδανικών της, σε όλους σχεδόν τους πολέμους της νεώτερης ιστορίας: Βαλκανικούς πολέμους, Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Μικρασιατική εκστρατεία και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Είναι μια δωρεά των ανθρώπων της Εταιρείας  Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών.
Η προτομή του θα αποτελεί για κάθε Σερραίο των σημερινών και επόμενων γενεών καθώς και για κάθε επισκέπτη της πόλης, για κάθε περαστικό, ένα ανεξίτηλο σύμβολο πατριωτισμού, μια αδιάψευστη ιστορική μαρτυρία, που θα δείχνει το δρόμο της αρετής, της αγάπης για την πατρίδα, του καθήκοντος  και της ανδρείας.
Η τοποθέτηση και η αποκάλυψη σήμερα της προτομής του γενναίου άνδρα, αγωνιστή και Στρατηγού Ευριπίδη Μπακιρτζή, είναι μια δημόσια αναγνώριση της εθνικής προφοράς του».

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 360 επισκέπτες