Σε κυκλοφορία για τα οχήματα βάρους μέχρι 2 τόνους παραδίδεται από αύριο, Τρίτη 4 Αυγούστου η γέφυρα «Τσέλιου» στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Έργων- Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας- Παλαϊκής Άμυνας και Πολεοδομίας Γιώργος Νυχτοπάτης.  Η γέφυρα είχε κλείσει προληπτικά μετά τις πλημμύρες της 21ης Ιουνίου 2020, καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών και η «Εγνατία Οδός ΑΕ» διαπίστωσαν προβλήματα στον φέροντα οργανισμό.



«Ο Δήμος Σερρών έχει στα χέρια του μία εμπεριστατωμένη έκθεση, η οποία μας επιτρέπει πλέον να ανοίξουμε τη γέφυρα για οχήματα βάρους μέχρι 2 τόνους μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη στατική επάρκεια και την αποκατάστασή της, που θα υποδειχθούν από τη σχετική μελέτη», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ.Νυχτοπάτης. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους δημότες να σέβονται την απαγόρευση της κυκλοφορίας για οχήματα βάρους άνω των 2 τόνων και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία και φυσικά η ασφάλεια των πολιτών.

Ο κ.Νυχτοπάτης ανακοίνωσε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα αρχίζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο Σερρών συνολικού μήκους 23 χλμ και συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ.ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται τα κονδύλια ύψους 1,05 εκατ.ευρώ που εξασφάλισε  για τον Δήμο Σερρών ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Έχουμε αρχίσει ήδη έργα συντηρήσεων. Θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις σε σημεία που πραγματικά έχουν πρόβλημα και μάλιστα μετά τις 15 Αυγούστου θα ενημερώσουμε τους Σερραίους, ώστε να μας υποδείξουν προβληματικούς δρόμους που χρήζουν ασφαλτόστρωσης. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό των ασφαλτοστρώσεων θα παίξουν οι εργασίες κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου και άλλων εταιρειών.  Είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς και περιμένουμε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, που έχουν προγραμματίσει, ώστε το επόμενο διάστημα να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις αστοχίες», τόνισε ο κ.Νυχτοπάτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Νυχτοπάτης στις ασφαλτοστρώσεις στην περιφέρεια του Δήμου Σερρών. «Στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες θα πραγματοποιηθούν περισσότερες ασφαλτοστρώσεις από αυτές που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα. Οι πρόεδροι με τα τοπικά συμβούλια θα αποφασίσουν ποιοι δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν. Απλά η τεχνική υπηρεσία θα ελέγξει την αναγκαιότητα αυτών των παρεμβάσεων», εξήγησε.

Ο Αντιδήμαρχος επισήμανε ότι παράλληλα σε όλη την πόλη πραγματοποιούνται μικρά έργα, που αλλάζουν την καθημερινότητα και την όψη των Σερρών. Πρόσθεσε, δε, ότι το ίδιο θα συμβεί την επόμενη χρονιά σε όλες τις τοπικές κοινότητες με έργα που προϋπολογίζονται στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών.

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι τις επόμενες ημέρες θα αντικατασταθούν τα συντριβάνια, τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα στην περιοχή των βιοκλιματικών αναπλάσεων με νέα, αναβαθμισμένα λειτουργικά και αισθητικά.

Διαβάστε επίσης: