Μήνυμα συναίνεσης και συνεργασίας απηύθυνε ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης σε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, στην εναρκτήρια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, για την εκλογή του προεδρείου και των μελών επιτροπών.

Ο κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου αναδείχθηκε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών μετά εκλογική διαδικασία που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του κυρίαρχου οργάνου αυτοδιοικητικής λειτουργίας.

Με παρόντα 39 μέλη του Δ.Σ. ο κ. Κατιρτζόγλου συγκέντρωσε 32 προτιμήσεις, ενώ υπήρξαν και επτά λευκά ψηφοδέλτια.

Ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών ευχαρίστησε το δήμαρχο κ. Αλ. Χρυσάφη για την τιμητική, όπως την χαρακτήρισε, πρόταση προς το πρόσωπό του και απηύθυνε μήνυμα ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι κοινός στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών. Κάλεσε, όλες τις πλευρές του δημοτικού συμβουλίου να επιδείξουν πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας και διαβεβαίωσε ότι όλες οι προτάσεις θα είναι δυνατό να ενσωματωθούν στις αποφάσεις του ανώτερου οργάνου του δήμου, εκπέμποντας δημοτικό ήθος και δημοκρατική παιδεία.

«Έχουμε μεγάλη ευθύνη να αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην κοινωνία και να δίνουμε λύσεις», σημείωσε με έμφαση ο κ. Κατιρτζόγλου.

Δεσμεύθηκε, τέλος, να υπηρετήσει το δημοτικό συμβούλιο από τη θέση του προέδρου αντικειμενικά και ανεξάρτητα.

Στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο κ. Αθ. Γάτσιος. Με βάση τη νομοθεσία η συγκεκριμένη θέση καταλαμβάνεται από σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Γάτσιος συγκέντρωσε το σύνολο των 39 ψήφων των παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Στη θέση του γραμματέα του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο κ. Δημήτριος Μερετούδης. Στην σχετική ψηφοφορία επί συνόλου 38 παρόντων συγκέντρωσε 33 προτιμήσεις, ενώ υπήρξαν 5 λευκά.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Δηλώσεις αντιδημάρχων:

Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Μισυλρής

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπ. Μυσιρλής εξέφρασε, στις πρώτες δηλώσεις του, εξέφρασε την ευχή να επικρατήσει γόνιμος διάλογος στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να προκύψουν οι καλύτερες για το συμφέρον των δημοτών αποφάσεις. Ο κ. Μισυρλής υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα το σύνολο της δημοτικής αρχής θα δουλέψει σκληρά για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Κώστας Δινάκης

Στο πλευρό των Σερραίων δημοτών δήλωσε ότι θα βρίσκεται ο νέος αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Κώστας Δινάκης. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους του πολίτες να επισκέπτονται το γραφείο προκειμένου να του καταθέτουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ευχήθηκε, τέλος, στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μια γόνιμη και παραγωγική θητεία.

Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας Γιάννης Τουρτούρας

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των πλευρών του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να υπάρξουν καλά αποτελέσματα για τους δημότες, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Αγροτική Οικονομίας κ. Γιάννης Τουρτούρας.

Επισήμανε, ακόμη, ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα καταβληθεί προσπάθεια για να λειτουργήσει το Δ.Σ. κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αντιδήμαρχος Έργων και Υποδομών κ. Γεώργιος Νυκτοπάτης

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Νυκτοπάτης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του δημάρχου ότι αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου Έργων και Υποδομών.

Μάλιστα, ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν αποτελέσματα, σε περιπτώσεις που μπορούν να δοθούν εύκολα και γρήγορα λύσεις.

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παν. Καρακολίδης

Ενωτικός εμφανίσθηκε και ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παν. Καρακολίδης, λέγοντας πως θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια «συμμαχία» με όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Αντιδήμαρχος Συντήρησης και Κίνησης Οχημάτων κ. Γεώργιος Καδής

Καλή δύναμη σε όλους ευχήθηκε ο νέος αντιδήμαρχος Συντήρησης και Κίνησης Οχημάτων κ. Γεώργιος Καδής, προσθέτοντας ότι θα επιχειρήσει να ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό στα νέα του καθήκοντα.

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Σωτ. Πάνου

Πεπεισμένη ότι η νέα δημοτική αρχή του κ. Αλ. Χρυσάφη θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν παράγοντας σημαντικό έργο εμφανίσθηκε στις δηλώσεις της η νέα αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Σωτ. Πάνου.

Χωρίς εκπλήξεις η ανάδειξη των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Σερρών

Χωρίς εκπλήξεις διεξήχθηκε και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 9 μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με τη νομοθεσία καταρτίσθηκαν τρία ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τον κάθε συνδυασμό που έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπείται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με βάση το εκλογικό του ποσοστό (δηλαδή οι συνδυασμοί των κ.κ. Χρυσάφη, Φωτιάδη και Αραμπατζή).

Από τη διαδικασία, όπως και από την ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή, απείχε η «Δύναμη Σερραίων» με την επικεφαλής της παράταξης κα Αριάδνη Παπαφωτίου να στηλιτεύει τον «αποκλεισμό» των μικρών παρατάξεων από την συμμετοχή τους στις δύο κυρίαρχες επιτροπές του Δήμου Σερρών.

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης ανακοίνωσε ότι πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής θα είναι ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Κων. Δινάκης, με αντιπρόεδρο την κ. Σωτηρία Πάνου, ενώ όρισε ως μέλος και τον κ. Ιωάννη Τουρτούρα.

Από τη μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε εκλέγονται στην επιτροπή οι εξής:

Συμμαχία Σερραίων – Χρυσάφης Αλέξανδρος

Γεώργιος Ταΐρης 18 σταυροί

Δημήτριος Μερετούδης 18 σταυροί

Σάββας Ρίζος 18 σταυροί

Αναπληρωματικά μέλη:

Ιωάννης Γάτσιος 3 σταυροί

Γεώργιος Ματαθαίου 3 σταυροί

Σερραϊκή Αυτοδιοικητική Συνεργασία – ΣΕΡΡΑΣ Στέφανος Φωτιάδης

Χρυσούλα Δρίγκα 12 σταυροί

Παύλος Καρυπίδης 12 στασυροί

Αναπληρωματικά μέλη:

Χρυσούλα Καρασουλτάνη-Σιάκκα 11

Ζαχαρίας Μπουρβάνης 11

Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων – Αραμπατζής Θεόδωρος

Ηλίας Γκότσης 4

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: