Συνάντηση Φωτεινής Αραμπατζή με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά, ενόψει της έναρξης διανομής του πετρελαίου θέρμανσης

Συνέχιση της ένταξης της τηλεθέρμανσης στο επίδομα θέρμανσης
Διατήρηση του ποσού βάσης στα 350 Ευρώ
Διεύρυνση της περιόδου αποδοχής τιμολογίων τηλεθέρμανσης έως τις 30 Ιουνίου

Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Θάνο Πετραλιά, ενόψει της έναρξης διανομής του πετρελαίου θέρμανσης στις 13 Οκτωβρίου, είχε την Πέμπτη 12/10/23 η Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Την ατζέντα της συζήτησης απασχόλησε το επίδομα θέρμανσης, που συνεχίζει να παρέχει η Κυβέρνηση της ΝΔ ως ένα ακόμη μέσο αντιμετώπισης της ακρίβειας και συγκεκριμένα η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά, η συνέχιση της ένταξης της τηλεθέρμανσης στο επίδομα θέρμανσης και η τιμή του ποσού βάσης.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον Νομό Σερρών, ο αρμόδιος Υφυπουργός διαβεβαίωσε την κ. Αραμπατζή για τη συνέχιση της ένταξης της τηλεθέρμανσης ως επιδοτούμενου μέσου θέρμανσης για τρίτη συνεχή χρονιά από την Κυβέρνηση της ΝΔ, μέτρο που στο Δήμο Σερρών αφορά σε περίπου 15.000 νοικοκυριά.
Η κ. Αραμπατζή ζήτησε η τιμή βάσης να είναι τουλάχιστον στα 350 Ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή του 2022 και προσαυξημένη σε σχέση με το 2021 κατά 50 Ευρώ, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του αρμόδιου Υφυπουργού, λίγο πριν την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Διεύρυνση της περιόδου αποδοχής τιμολογίων
Ειδική αναφορά έγινε στην περίοδο επιλεξιμότητας των τιμολογίων της τηλεθέρμανσης, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα της μεταγενέστερης ημερολογιακής έκδοσης από αυτά, που προβλέπονταν σε όλα τα υπόλοιπα επιδοτούμενα μέσα θέρμανσης.
Ο κ. Πετραλιάς ξεκάθαρισε στην κ. Αραμπατζή ότι ενσωματώνεται φέτος εξ αρχής πρόβλεψη στην ΚΥΑ, που ρυθμίζει το συγκεκριμένο θέμα.
Έτσι, για την τηλεθέρμανση, θα γίνονται δεκτά τιμολόγια για την περίοδο 2023 – 2024, που θα έχουν εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2024, για περίοδο κατανάλωσης από 01/10 έως και 31/03.
Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί συνολικά σε περίπου 1.300.000 νοικοκυριά, με τους δικαιούχους, που κατοικούν σε περιοχές της χώρας, όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι δυσμενείς και επικρατεί δριμύ ψύχος το χειμώνα, να το λαμβάνουν προσαυξημένο κατά 25% και το όριό του να φθάνει στα 1.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 287 επισκέπτες