Σημεία πολιτικού λόγου, από την Ομιλία του Βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

-          Εσείς στον  ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσεστε πλέον στη λεγόμενη αριστερά του χαβιαριού. Κι αυτό φαίνεται από την επιλογή σας να συμπεριλάβετε στο Ευρωψηφοδέλτιό σας πρόσωπα, που μόνο για διαφανή πορεία δεν φημίζονται, και που μας γυρνάνε πίσω δεκαετίες, στις εποχές των εθνικών προμηθευτών.

-          Είστε λοιπόν η διάψευση της Αριστεράς, αφού είστε μόνο κατ’ επίφαση Αριστεροί και Προοδευτικοί. Αυτό αποδεικνύεται και με τη πολιτική σας και με το ύφος σας και με την αισθητική σας. Εφαρμόζετε δήθεν προοδευτικές πολιτικές, πολιτικές και πρακτικές που υποτίθεται ότι η Αριστερά αντιμάχεται.

-          Είστε η Αριστερά που υπονομεύει την Αριστερά και προσβάλετε με την πολιτική σας, όλους τους συμπολίτες μας, που ως γνήσιοι Αριστεροί, ως γνήσιοι δημοκράτες, όπως ο Κύρκος, ο Ηλιού, ο Παπαδημούλης, άνθρωποι που υπήρξαν ιδεολογικοί μας αντίπαλοι, αλλά υπήρξαν αξιοπρεπείς κι έδωσαν αγώνες και για τη δημοκρατία και για το χώρο της Αριστεράς.

-          Η χυδαία επίθεση ενός Υπουργού, και μάλιστα Αναπληρωτή Υπουργού στο Τομέα της Υγείας, σ’ έναν συνάνθρωπό του, σε ένα συνάδελφό του γιατρό, προκάλεσε τους πάντες, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων. Δυστυχώς, αντί ο Πρωθυπουργός της χώρας να καταδικάσει αυτή τη συμπεριφορά, όπως θα περίμενε κάθε νοήμων άνθρωπος, σπεύδει να καλύψει τον Υπουργό του, σπεύδει να δικαιολογήσει μια πράξη, που αποτελεί - αν θέλετε - μια προσβολή για τη δημοκρατική τάξη. Αντί να απολογείστε γι’αυτήν τη συμπεριφορά που προσβάλλει τους πάντες και πολύ περισσότερο αυτούς που έχουν βαριά αναπηρία, προσπαθείτε να βγείτε κι από πάνω.

-          Όλο αυτό το διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει σε 3 πολύ συγκεκριμένες διακρίσεις, για να διαφοροποιηθεί από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα:

-          Πρώτον, επενδύσατε στη διάκριση μνημόνια-αντιμνημόνια. Μετά τους πειραματισμούς τους 1ου εξαμήνου του 2015 με την περήφανη διαπραγμάτευση προσαρμοστήκατε στην πραγματικότητα, ξεχάσατε τον βολονταρισμό της Αριστεράς, για να παραμείνετε στην εξουσία. Κάνατε διεθνώς γνωστή τη λέξη «κωλοτούμπα» και φτάσαμε στο ιλαροτραγικό σημείο να παραδίδει ο κ. Τσίπρας μαθήματα στους Βρετανούς, για τα πλεονεκτήματα της συμμέτοχης στην ΕΕ.

-          Δεύτερον, επενδύσατε στη διάκριση «παλαιό με νέο». Αλλά στα έδρανα του Υπουργικού σας Συμβουλίου και της κυβερνητικής πτέρυγας βρίσκουμε στελέχη που προέρχονται από το λεγόμενο παλαιό πολιτικό σύστημα και η συναλλαγή μαζί τους αγγίζει τα όρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

-          Και τρίτον, επενδύσατε στη διάκριση «ηθικού με διεφθαρμένου». Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης καταρρέει πανηγυρικά, αφού πλέον δεν μπορείτε να πείσετε κανέναν, πως στον δικό σας πολιτικό χώρο δεν υπάρχουν τεράστια ζητήματα ηθικής τάξης.

-          Αλλά και στον τομέα των Υποδομών, φέρατε στη Βουλή το 2016 ένα νόμο, τον 4412, που μιλάει για το ποιο προβληματικό τομέα, τις δημόσιες συμβάσεις, τον οποίο έχετε τροποποιήσει 360 φορές, εκ των οποίων τις 80 τις φέρατε την προηγούμενη βδομάδα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις απευθείας αναθέσεις.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 231 επισκέπτες