Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη, όπως άλλωστε και η προηγούμενη, τοποθέτησε κολωνάκια σε στροφές και καμπές δρόμων για να εμποδίσει τη στάθμευση οχημάτων στις θέσεις αυτές, καθώς είναι σαφές ότι αυτά πέραν του ότι γενικώς εμποδίζουν τους διερχόμενους οδηγούς (αλλά και τους πεζούς) , επιπλέον «κόβουν» και την ορατότητα.

Είναι, βέβαια, μία απέλπιδα λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες πόλεις.

Δυστυχώς, όμως, εμείς οι δημότες του τόπου αυτού, καταστρέφουμε καθετί που γίνεται για τη διευκόλυνση των πολλών συμπολιτών. Και τούτο συμβαίνει διότι, όταν βγαίνουμε στο δρόμο ως οδηγοί, βρίζουμε αυτόν που στάθμευσε στη γωνία και μας περιόρισε την ορατότητα, όταν όμως ψάχνουμε εμείς κάποια θέση στάθμευσης, τότε ίσως ακόμη και η γωνία να φαντάζει στα μάτια μας σαν η καλύτερη περίπτωση …! Παραδοξότητα και μέγα σφάλμα! Ατομική ευθύνη.

Βέβαια, η αντίδραση μιας μικρής μερίδας οδηγών είναι καταστροφική. Σε αυτά τα κολωνάκια στις γωνίες και στις καμπές των δρόμων υπάρχουν κάποιοι που παρκάρουν πάνω τους και τα καταστρέφουν. Η ζημιά δεν έχει μόνο ηθική αξία, αφού παραβιάζουν την τάξη της στάθμευσης και τη νομιμότητα, έχει επιπλέον και οικονομική επιβάρυνση, εάν σκεφτεί κανείς ότι ένα τέτοιο κολωνάκι στοιχίζει στο Δήμο Σερρών περίπου 15 ευρώ.

Το οξύμωρο είναι, όταν πάνω σε αυτά τα κολωνάκια βλέπουμε και αυτοκίνητα με πινακίδες από τη Γερμανία ή από κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Και διερωτάται ο δημότης του τόπου αυτού: Αυτός, ο οδηγός που εργάζεται σε κάποια χώρα της Ευρώπης θα τολμούσε άραγε ποτέ να «τσαλαπατίσει» και να σταθμεύσει το όχημά του πάνω σε κολωνάκια, που η όποια εκεί Δημοτική Αρχή τοποθέτησε για λόγους τάξης και ασφάλειας στις γωνίες; Γιατί η συμπεριφορά τους αλλάζει και «έξω» είναι νομοταγείς ενώ στην Ελλάδα γίνονται «βλαπτικοί» και ενίοτε καταστροφικοί;

ΥΓ. : Ευχαριστώ για τις φωτογραφίες το συμπολίτη Γ.Π. , κάτοικο της οδού Αθ.Αργυρού της πόλης των Σερρών.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

serreslife

Διαβάστε επίσης: