Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα διαβάσαμε και ακούσαμε ειδήσεις για σύμπραξη της νυν Δημοτικής Αρχής με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις των Φωτιάδη και Αραμπατζή. Μάλιστα, ψίθυροι μιλούσαν για αξιοποίηση στελεχών από τις παραπάνω παρατάξεις και ονόματα φιγουράριζαν σε διαδικτυακά (κι όχι μόνο) Μέσα.

Σε μία ιδεατή Πολιτεία, ίσως, αυτό να ήταν η ολοκλήρωση της Δημοκρατίας. Ίσως τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για συμμετοχικότητα και αλληλοσυμπλήρωση.

Επειδή, όμως, ικανά στελέχη υπάρχουν και στην παράταξη της «Συμμαχίας Σερραίων» του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη κι επειδή ο σερραϊκός λαός ψήφισε συγκεκριμένα πρόσωπα για να υλοποιήσουν και να «τρέξουν» το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Σερραίων», όλες αυτές οι ειδήσεις, μόνο κακό κάνουν στην πλειοψηφούσα παράταξη αλλά και γενικώς στο τοπικό αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι.

Αυτό, ευτυχώς, ο Δήμαρχος Σερρών γρήγορα το έκλεισε με τη σαφή δήλωσή του ότι στον προσεχή ανασχηματισμό (σσ Σεπτέμβριος 2021) θα αξιοποιηθούν σε Αντιδημαρχίες και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου στελέχη και πρόσωπα μόνο από τη δική του παράταξη.

Η σκόνη της παραφιλολογίας, που ίσως εντέχνως σηκώνεται για να πληγεί η νυν Δημοτική Αρχή, με αυτή τη δήλωση του κ.Χρυσάφη θα κατακαθίσει. Άλλωστε το φθινόπωρο δεν είναι δα και τόσο μακριά …

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Όλα στο χέρι του Δημάρχου Καιρός ανακατατάξεων το φθινόπωρο για τους Δήμους της χώρας. Ανακατεύουν, λοιπόν, οι Δήμαρχοι την «τράπουλα» των αρμοδιοτήτων και των αντιδημαρχιών και για κάπο...