Παλιότερα, τα παιδιά με κάποια αναπηρία, έμεναν στο σπίτι κλεισμένα και δεν συμμετείχαν σε γιορτές και εκδηλώσεις. Παλιότερα, υπήρχαν και κάποιες ακραίες συμπεριφορές απέναντί τους, όπως αυτή της απομόνωσης.


Σήμερα, τα παιδιά αυτά βγήκαν από το σκοτάδι του εγκλεισμού και της απόρριψης. Απολαμβάνουν την ισότιμη συμπεριφορά των συνανθρώπων τους. Η Πολιτεία, μάλιστα, στέκεται δίπλα τους με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ, παρέχοντας μέσω των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ με κατάλληλα προγράμματα, με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων σε αυτά τα παιδιά, που στοχεύουν στην καλλιέργεια της αυτονομίας τους.

Εκείνο, όμως, που παρέχουν τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε αυτά τα παιδιά είναι η μεγάλη αγάπη και η αφοσίωση, που δείχνουν οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι τους.
Όταν, μάλιστα, ένα τέτοιο Κέντρο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Σερρών και διαθέτει και ιδιόκτητο όχημα για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, τότε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Συν’Υπαρξη», που εμπνεύστηκε και ίδρυσε η Λογοθεραπεύτρια , Μαριάνθη Πριάμη με τους συνεργάτες της είναι η πιο σωστή λύση.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...