Η πρόσφατη συγχώνευση των δύο(2) Συνεταιριστικών Τραπεζών Σερρών και Πιερίας, δημιούργησε μία νέα Τράπεζα, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τις Σέρρες. Η συγχώνευση αυτή δημιούργησε την ανάγκη της μεταφοράς των Γραφείων της Διοίκησης σε ένα νέο κτήριο, όπου η ανάπτυξη των Διοικητικών Υπηρεσιών θα γίνεται κεντροποιημένα στα πρότυπα των συστημικών τραπεζών.


Η ακριβής επωνυμία των νέων αυτών εγκαταστάσεων είναι : «Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, Γραφεία Διοίκησης-Επιχειρηματικό Κέντρο» και βρίσκονται στη συμβολή των οδών Β.Βασιλείου και Β.Αλεξάνδρου 1, στην καρδιά της πόλης των Σερρών.

Τέσσερα(4) συνολικά καταστήματα, στις Σέρρες, στην Ηράκλεια, στην Κατερίνη και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας λειτουργούν σήμερα. Μάλιστα, η δυναμική της Τράπεζας δείχνει να είναι τέτοια, που σε συνδυασμό με την υφιστάμενη δομή της εκφράζεται η βέβαιη πιθανότητα για ανάπτυξη κι άλλων καταστημάτων σε όμορους Νομούς εντός της ίδιας Γεωγραφικής και Διοικητικής Περιφέρειας(ΠΚΜ).

Το «ρεπορτάζ» λέει ότι η Τράπεζα είναι στρατηγικά προσανατολισμένη στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει και τα οποία ξεφεύγουν από τη στενή έννοια του «τραπεζικού προϊόντος», εξετάζει κάθε επιχειρηματική ανάγκη με μόνες προϋποθέσεις να εξυπηρετεί τη βιωσιμότητα σε τοπικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το «Επιχειρηματικό Κέντρο» εξυπηρετεί επιχειρηματίες για την έκδοση εγγυητικών επιστολών κι ακόμη εξυπηρετεί και αιτήματα που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επιπλέον, γίνεται κι ο ενδιάμεσος κρίκος, που συνδέει τα καταστήματα με τα Εγκριτικά Κλιμάκια για την εξέταση τω αιτημάτων.

Η κινητικότητα στο νέο κτήριο του «Επιχειρηματικού Κέντρου» βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, καθώς πέραν όλων των άλλων είναι και φορέας υποδοχής προτάσεων για δράσεις, όπως η επιδότηση τόκων δανείων τριμήνου και στο άμεσο μέλλον δανείων κεφαλαίου κίνησης.

Είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στους χώρους του τόσο καλαίσθητου κτηρίου και πράγματι οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν εξαιρετικές. Κι αυτό, γιατί ανάμεσα στα πολλά άλλα, διέκρινα και τούτο: Ότι οι πελάτες της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας συνδέονται με σχέση εμπιστοσύνης με τους λειτουργούς της Τράπεζας. Κι αυτό προφανώς μαρτυρά πολλά.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Δε μασάει τα λόγια του ο κ.Τερζής Η εικόνα που χρησιμοποιήσαμε σαν background από το Θεατράκι Σερρών είναι από το αρχείο μας και δυστυχώς η σημερινή του κατάστασή του δεν έχει καμία σχέση... Li...
  • «Εύκολο» να ξεκινάς από το όνομα ! Εμείς, οι άνθρωποι, έχουμε ένα πολύ κακό ελάττωμα. Ξεκινάμε πάντοτε από τα εύκολα. Πόσο δύσκολο είναι τάχα να δοθεί ένα όνομα σε ένα πρώην στρατόπεδο; Όταν, μάλ...
  • Αχρείαστες κόντρες. Κουράζουν ! Συνήθως, πριν από τις δημοτικές εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι υπόσχονται εφικτά αλλά και ανέφικτα πράγματα. Ένα, όμως, που όλοι ανεξαιρέτως υπόσχονται είν...