Πριν από λίγες ημέρες κατευθυνόμουν για μία δουλειά στο Λευκώνα Σερρών με το όχημά μου, ώσπου με έπιασε το κόκκινο στο φωτεινό σηματοδότη στο ύψος του Ζαχάρεως. Περιμένοντας την αλλαγή του φαναριού, η ματιά μου έπεσε πάνω στις δύο(2) μεγάλες, ευανάγνωστες και πάντως καλαίσθητες πινακίδες που ήταν τοποθετημένες στα αριστερά και στα δεξιά της κύριας πύλης εισόδου του Εργοστασίου.

Οι πινακίδες, μεγάλες σε διαστάσεις και σε καίρια σημεία στερεωμένες ήταν της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας. Θυμίζω ότι πρόσφατα οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Σερρών και Πιερίας προχώρησαν στη δημιουργία μίας ισχυρής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας διά απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη.

Η αλήθεια είναι ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη στήριξη των τευτλοπαραγωγών που συνεργάζονται με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα όσα μου είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου: «Είναι γεγονός πως σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο κατορθώσαμε αρχικά εντός 20 ημερών να χρηματοδοτήσουμε 1.450 αγρότες για να εξοφληθούν οφειλές της ΕΒΖ προς αυτούς, με πλήρως εξασφαλισμένη την αποπληρωμή και με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες, με πλήρη έλεγχο φερεγγυότητας και με αποτελεσματική διοικητική υποστήριξη. Συνεργαστήκαμε για το κοινό καλό της ΕΒΖ και των ανθρώπων της παραγωγής τόσο με την προηγούμενη, όσο και με τη σημερινή κυβέρνηση, πολύ αποτελεσματικά, ώστε να επέλθει κατ’ αρχήν συμφωνία προκειμένου να καταστεί δυνατή η επεξεργασία του συνόλου της φετινής σοδειάς των ζαχαρότευτλων».

Παρά τις δύσκολες ημέρες που όλοι περνάμε λόγω του κορονοϊού, εύχομαι και ελπίζω να επιβεβαιωθούν τα όσα δήλωσε εσχάτως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της «Royal Sugar», Χρήστος Καραθανάσης , ότι δηλαδή το αργότερο ως τις αρχές Αυγούστου πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες, ύστερα από έξι(6) χρόνια που παρέμενε ανενεργή.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η «Royal Sugar», σε κοινοπραξία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο μισθωτής των δύο(2) εργοστασίων της ΕΒΖ για διάστημα 28 μηνών και έχοντας εξασφαλίσει το αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς των δύο μονάδων σε Σέρρες και Πλατύ Ημαθίας.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος -Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • 500αρίσαμε . . . !! Ο χρόνος κυλά αθόρυβα και μας ξεγελά. Χαιρόμαστε για την κάθε ημέρα, που γεννιέται και σπρώχνουμε το «σήμερα» να γίνει «χθες», μη λογαριάζοντας πως κάθε ημέρα π...