Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εξέφρασαν τη Δευτέρα το πρωί οι Σερραίοι αγρότες στη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των αγροτικών συλλόγων του Νομού σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η μορφή και ο χρόνος των κινητοποιήσεων θα αποφασισθεί την Πέμπτη στη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο. Η συνισταμένη των διεκδικήσεων είναι κοινή σε όλη της Ελλάδα και τα προβλήματά τους κοινά, υποστηρίζουν οι αγρότες, με τις τιμές των βασικών εφοδίων τους έχουν πάρει την ανιούσα, με αποτέλεσμα να είναι δυσβάστακτο το κόστος παραγωγής και να μην μπορούν να καλλιεργήσουν.
Τα κυρίαρχα αιτήματά τους είναι: Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και να δοθεί επιδότηση για να καλυφθεί το κόστος από τις τεράστιες αυξήσεις στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Βισαλτίας Στέργιος Λίτος είπε, πως “τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα υπέρ των αγροτών δεν τους ανακουφίζουν οικονομικά και μάλιστα έχουν εξαγριώσει τους αγρότες”.

Ο κ. Στέργιος Νικολής απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους του αγρότες, στη συγκέντρωση της Πέμπτης, καθώς- όπως είπε- τα προβλήματα είναι πολλά και πρέπει να εξετάσουν τις επιλογές τους. «Το κόστος παραγωγής είναι απαγορευτικό όχι απλά για να παράξουμε, αλλά ακόμη και για να βγούμε από το σπίτι μας» ανέφερε ο κ. Νικολής.

«Αυτά που εξήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μας αγγίζουν, τουλάχιστον εμάς στις Σέρρες» είπε από την πλευρά του, ο αγρότης Κλωνάρης Λιόυτας, ο οποίος ανέφερε κάποια από τα αιτήματα που διεκδικούν λύσεις.

Ο κ. Γιάννης Τουρτούρας δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά πως πρόθεση είναι να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις: «Πρότασή μας είναι να βγούμε στο δρόμο. Θα βγούμε όχι γιατί δεν έχουμε τι να κάνουμε. Δεν μπορεί να υπάρξει καλλιέργεια με 1,70 πετρέλαιο, μ’ αυτά τα έργα υποδομής. Δεν μπορεί ο κ. Λιβανός να σφυρίζει αδιάφορα. Τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Περιμένουμε τον κόσμο την Πέμπτη να κατακλύσει την αίθουσα του επιμελητηρίου».

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 219 επισκέπτες