Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια περίπου 300 άτομα δηλώνουν την αντίθεσή τους στα σχέδια για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας.

Έξω από το ανενεργό στρατόπεδο «Βασιλειάδη», στη Ροδόπολη Σερρών, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή του κλειστού κέντρου της Βόρειας Ελλάδας για τη βραχυχρόνια φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί κάτοικοι της περιοχής.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια περίπου 300 άτομα δηλώνουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας στο στρατόπεδο, το οποίο βρίσκεται εντός του οικισμού. Οι κάτοικοι της Ροδόπολης κρατάνε κλειστή από χθες το βράδυ την είσοδο του στρατοπέδου.

Στο σημείο βρίσκονται και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής, το οποίο την Τετάρτη τάχθηκε κατά της δημιουργίας του κέντρου.

Τις τελευταίες ημέρες στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης επιθεώρησαν τους χώρους του στρατοπέδου.

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης γνωστοποίησε ότι το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου» και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:



Διαβάστε επίσης: