Δεν έχουν τέλος τα... επεισόδια που έχει το "σίριαλ" που ονομάζεται αλλαγή ώρας, σχετικά με το τι ισχύει φέτος και πότε καταργείται οριστικά!

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας για τελευταία φορά;

Καθώς ήδη από πέρσι έχει αρχίσει μία έντονη συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάργηση της αλλαγής ώρας, πολλοί θεωρούσαν ότι την 31η Μαρτίου 2019 θα γινόταν το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα. Πράγματι, μετά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 2018, τα κράτη-μέλη της Ευρώπης έπρεπε να αποφασίσουν μέχρι και τον προσεχή Απρίλιο αν θα διατηρήσουν μόνιμα τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

Ωστόσο, οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών οδήγησαν στην αναβολή του μέτρου αυτού. Συγκεκριμένα, στις 4 Μαρτίου 2019 η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας μετά το 2021 με 23 ψήφους υπέρ και 11 κατά. Μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να έχουν αποφασίσει την ώρα που θα έχουν και η οριστική αλλαγή να γίνει τον Μάρτιο του 2021.

Παράλληλα, κάλεσαν την Κομισιόν να διασφαλίσει ότι η απόφαση των χωρών θα είναι συντονισμένη και δεν θα διαταράξει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ. Στη συνέχεια, η απόφαση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής και θα εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

  • Πόκερ και esports, παράλληλοι δρόμοι Υπάρχουν στιγμές που ρίχνουμε μία ματιά πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα. Ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός διεξάγεται, ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 216 επισκέπτες