Από το ταφικό μνημείο Καστά, στο Δήμο Αμφίπολης, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουλίου την περιοδεία του στην Π.Ε. Σερρών ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον αρχαιολογικό χώρο ξεναγήθηκε από τον αναπληρωτή Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών ∆ρ. Νικόλαο Μπονόβα και την αρχαιολόγο Νικολέττα Πυλαρινού, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Είναι ευχάριστο να βλέπει κάποιος τις εργασίες να προχωρούν. Υπάρχουν σχέδια και μελέτες που θα εκπονηθούν και θα περάσουν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  τον Αύγουστο. Σ’ ένα χρόνο ο χώρος θα γίνει επισκέψιμος για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες . Οι Μακεδόνες αναμένουμε το μνημείο να γίνει επισκέψιμο και μαζί με τάφους Βεργίνας να είναι προσβάσιμο σε όλους και να θυμίζει την κληρονομιά της  Μακεδονίας , που ήταν και είναι Ελληνική» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ.Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας την στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση στην επιστημονική ομάδα.

Τον κ. Υπουργό συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος κα ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης Παντελής Μπόζης.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: